Į upelį išpylė tualeto turinį: ieškomi liudininkai

Žmonių niekšybėms nėra ribų. Nežinomi asmenys Karklėje tekantį Cypos upelį užteršė fekalijomis ir panaudotomis higienos priemonėmis. Įtariama, kad taip niekšiškai pasielgti galėjo kemperio vairuotojas.

Poilsiautojų gausiai lankomoje vietoje kažkas be jokių skrupulų atsikratė tualeto turiniu. Upės paviršiumi žmonės ėmė pastebėti plaukiančias higienos priemones.

Apie įvykį sužinoję Pajūrio regioninio parko darbuotojai paprašė visuomenės pagalbos.

Mačiusieji nuotekų tvarkymo automobilį arba kemperį, ilgiau stovėjusį ant tiltelio per Cypos upelį, turėtų apie tai nedelsiant pranešti parko administracijai arba aplinkosaugininkams.

Anot Pajūrio regioninio parko vyriausiojo ekologo Erlando Paplauskio, gali būti, kad atliekomis taip brutaliai atsikratė poilsiautojai su kemperiais.

„Kemperiai yra didelė problema. Lietuvos įstatymai leidžia jiems nakvoti prie Gargždų karjerų ir lygiai taip pat ne kartą būna išpilamos šiukšlės miške. Tada jiems nėra kur priduoti atliekų, nes už mokestį atliekos yra paliekamos kempinguose. Tai – ne pirmas ir ne paskutinis atvejis. Faktas, kad kontrolė – būtina“, – įsitikinęs E. Paplauskis.

Tai – ne pirmas ir ne paskutinis atvejis. Faktas, kad kontrolė – būtina.

Kelta versija, galbūt nuotekas išpylė Karklės festivalio, vykusio rugpjūčio 15–18 dienomis, dalyviai arba valymo įmonė?

„Festivaliui mažiausiai rūpi šis reikalas. Organizatoriai sudaro sutartį su įmone, kuri aptarnauja biotualetus ir sumoka pinigus už darbą. Todėl neįsivaizduoju, kad tūkstančius tualetų prižiūrinti bendrovė staiga sugalvotų vieno tualeto turinį išpilti į upelį. Būčiau labai nustebęs“, – svarstė pašnekovas.

Tyrimą incidento aplinkybėms išaiškinti pradėjo Klaipėdos rajono aplinkos apsaugos inspekcija. Jos viršininko Nerijaus Pociaus žodžiais, šioje situacijoje labai pagelbėtų atsiliepę liudininkai.

Pagal atliekų kiekį ir pavojingumą aplinkosaugininkai pažeidėjui gali skirti baudą iki keturių tūkstančių eurų. Šiuo konkrečiu atveju – nuo įspėjimo iki 600 eurų (nuotekos nėra priskiriamos prie pavojingų atliekų).

Klaipėdos rajonui priklausančią teritoriją iškuopti turės vietos seniūnijos darbuotojai.

Pajūrio regioninio parko administracijai kartą pavyko nutverti pažeidėją, iš traktoriaus į laukus išpylusį tualeto nuotekas. Tikimasi, kad visuomenė ir šįsyk neliks abejinga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Idiotams-

Idiotams- portretas
Daro išdaigas ne gamtai, o sau patiems. Gamta kažkaip išsisuks, o visi teršalai liks mums- Žmonėms! Bėda ta, kad IDIOTAI nesugeba to suprast, net kai jų vaikai ar vaikaičiai nukenčia.

pilietis

pilietis portretas
nevalos!!! per savo uzpakalius darantys zala gamtai!!!

ko

ko portretas
noret is asocialrunkelyniu debilu su pragertom sovietsmegenim sude pagimdyti sude ir maudosi tokie genai beėzdzionzmogiu....
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių