Idėjų Jūros šventei – į Rostoką

Vokietijoje, Rostoke, apsilankiusi Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė įsitikino, jog uostamiestis eina teisingu keliu siekdamas pritraukti turistų tarptautinėmis regatomis ir viliodamas kruizinius laivus. Ji pasisėmė patirties ir kaip galbūt geriau organizuoti Jūros šventę.

J.Simonavičiūtė viešėjo Rostoke vykusioje tradicinėje šventėje "Hansa Sail", kurios atitikmuo Klaipėdoje yra Jūros šventė.

"Masteliai tokie, kad akys raibsta. Į Rostoką vienu metu atplaukė regatos "The Tall Ships' Race" dalyviai – maždaug 250 burlaivių, kai Klaipėdoje jų buvo tik apie 100. Tuo pačiu metu dar užsuko ir karinė regata bei 10 kruizinių laivų. Vaizdas toks, kad akys raibsta", – įspūdžiais dalijosi pašnekovė.

Į Rostoką ji vyko oficialiu kvietimu, nes šis miestas yra Klaipėdos partneris.

"Kaskart, kai nuvykstu į Rostoką, matau, kaip jis atsigauna, nors tai nėra didžiausias Vokietijos miestas ar superuostas. Vadinasi, per įvairias regatas, kruizinius laivus pritraukdamas turistus,

Rostokas akumuliuoja labai dideles pajamas. Tuo keliu einame ir mes, tačiau mūsų šuoliai menki, o Rostoko – galingi", – miestą partnerį gyrė J.Simonavičiūtė.

Ji tvirtino tik dar kartą įsitikinusi, jog Klaipėda turi dėti visas pastangas, kad pritrauktų dar daugiau tarptautinių regatų, kruizinių laivų.

"Tada ir daugiau žmonių atvažiuotų, daugiau pinigų paliktų. Tik gaila, kad valstybė didesnę naudą mato iš uosto veiklos, o ne iš jūrų turizmo. Todėl kiekvienai regatai pinigų iš valstybės turime prašyti lyg išmaldos", – pastebėjo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė.

Ji teigė, jog apsilankyti Rostoko šventėje "Hansa Sail" būtinai pasiūlys ir viešosios įstaigos "Klaipėdos šventės", organizuojančios Jūros šventę, vadovams.

"Mums, matyt, dar yra ko pasimokyti. Mes labai dažnai revizuojame, kas turėtų būti Jūros šventėje: ar leisti veikti atrakcionams, prekiauti alumi. Kartais galbūt ir persistengiame griežtindami tvarką. O Rostoke per šventę yra visko, toks "bardakėlis". Bet žmonėms, kurie atvažiuoja, visko ir reikia", – patirties pasisėmė J.Simonavičiūtė.

Ji pabrėžė, jog Rostoką kaip miestą partnerį Klaipėda itin brangina, nes jis yra iniciatorius įvairių tarptautinių projektų, kurių tikslas – į uostus pritraukti daugiau regatų, prikviesti kruizinių laivų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipėdietė

klaipėdietė portretas
Kai liberalai Klaipėdą pradės vertinti ir kaip turistinį miestą, o ne tik pasipinigavimo ir pramonės bei darbuotojų, kuriems nereikia nei laisvalaikio nei kultūros užkampį tai gal ir pas mus pradės turistai plaukti tokiais kiekiais. O dabar vieną kartą apsilankius antrą kartą nelabai ir noro kas beturi čia važiuoti.

T

T portretas
Mano galva šita ponia turėtų ne po užsienio šventes už mūsų mokesčius važinėtis, o teisiamųjų suole sėdėti. Politinis lavonas...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių