Ieškoma, kur Klaipėdoje izoliuoti žmones: apgyvendinimo įstaigas tenka įkalbinėti

Lietuvoje įvedus karantiną, šalies didmiesčiai tariasi su apgyvendinimo įstaigomis dėl karantinavimo jose galimybių.

Vilniuje kai kurios jų teigia paslaugas suteiksiančios nemokamai, Kaunas kol kas naudosis savivaldybės patalpomis, o Klaipėdos miestas pripažįsta, kad dalį verslo teko įkalbinėti.

Klaipėdos savivaldybė susitarė su penkiomis apgyvendinimo įstaigomis, kurios iš viso gali pasiūlyti 170 vietų. Pasak savivaldybės administracijos vadovo Gintaro Neniškio, dar planuojama surasti 30 vietų, kad pirmam etapui būtų 200 karantinavimo vietų rezervas.

„Dabartiniu metu planuojame turėti 200 vietų, nes yra ir šeimyninių, ir vieno, ir dviejų vietų. Jei šeima izoliuotųsi, būtų vienas variantas, jei atskiras asmuo, tai kitas variantas. Manome, kad tokio rezervo pirmam etapui turėtų pakakti. Jei matysim, kad poreikis auga, užsakymus tęsime“, – BNS sakė G. Neniškis.

Anot jo, iki sekmadienio nė viena įstaiga nesutiko teikti šių paslaugų, jas teko įtikinėti, tačiau pirmadienį, situacija pasikeitė, atsirado savanorių.

„Iki sekmadienio nė vienas nebuvo sutikęs, reikėjo fiziškai važinėti, kalbėti, bendrauti, įtikinėti, o šiandien pasipylė savanoriai. Labai smagu, nes savanoriškai visada geriau“, – teigė miesto administracijos vadovas.

Už paslaugas įtaigoms bus sumokama, o jos perkamos viešųjų pirkimų būdu. Savivaldybė šiuo metu tam numatė 40 tūkst. eurų, kuriuos vėliau turėtų kompensuoti Vyriausybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu va

nu va portretas
jau valdzia ruosiasi zmoniu mirtims ?

Аlvina

Аlvina portretas
Yra pavyzdžiui didžiulė Skuodo ligoninė.. kurioje kiek suprantu vis mazinama paslaugų jos buvo perkeliamis į klaipėdą. Jei neklystu šešių aukštų...galima kazkaip tuos ligonius mobilizuoti: be coronos koncentruoti i vienas, o kitur atlaisvinant vietas

Aa

Aa portretas
Yra Odos ir venerinių ligų poliklinika prie Amberton viešbučio,Jūros g. Atrodo ją iškraustė - ten atskiri kabinetai, kaip tik izoliavimui superinė vieta
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių