Įmonių skolos už paslaugas auga

Į skolas už komunalines paslaugas klimpsta ne tik uostamiesčio gyventojai, bet ir juridiniai asmenys. Įmonių ir įstaigų skolos auga.

Daugiausia juridiniai asmenys yra skolingi įmonei „Klaipėdos energija“. Lyginant su praėjusiais metais, jų bendra skola padidėjo kelis kartus. Ji siekia per 3 mln. litų. Didžiausią dalį - 2,8 mln. litų sudaro savivaldybės įsiskolinimai.

Bendrovei „VST“ yra įsiskolinusios 878 uostamiesčio įmonės. Jų bendra skola sudaro daugiau kaip 1,9 mln. litų. Anot įmonės „VST“ Klaipėdos miesto skyriaus viršininko Tomo Jurgučio, lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu įmonių skolos išaugo 15 proc.

Įmonių ir įstaigų įsiskolinimai už vandenį mažėja. Rugpjūčio pabaigoje jos siekė 212 tūkst. litų. Lyginant su liepos mėnesiu sumažėjo 75 tūkst. litų. Pramonės įmonių skolos už vandenį išaugo 2 tūkst. litų. Rugpjūčio pabaigoje jos siekė 203 tūkst. litų.

Lyginant su praėjusiais metais įstaigų skolos sumažėjo 57 tūkst., pramonės įmonių - 165 tūkst.

Pasak bendrovės „Klaipėdos vanduo“ Pardavimų departamento Skolų išieškojimo skyriaus viršininkės Dovilės Kozlovienės, taip yra, nes įmonės bankrutuoja ir nebevykdo veiklos.

Vadovės teigimu, sukontroliuoti juridinių asmenų skolas lengviau nei gyventojų. Joms galima atjungti vandenį. Per mėnesį taip pasielgiama su keliomis įmonėmis.

„Paprastai įmonėms užtenka išsiųsti pranešimą apie galimą vandens atjungimą ir jos susimoka skolą arba sudaro jos mokėjimą grafiką“, - aiškino D.Kozlovienė.


Šiame straipsnyje: skurdas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių