Pereiti į pagrindinį turinį

Intriga dėl uostamiesčio simbolio „Meridiano“ nesibaigia

2012-10-19 11:27
Intriga dėl uostamiesčio simbolio „Meridiano“ nesibaigia
Intriga dėl uostamiesčio simbolio „Meridiano“ nesibaigia / Vytauto Petriko nuotr.

Sulaukusi prašymo Baltijos jūroje skirti vietą, kur būtų galima nuskandinti „Meridianą“, Vyriausybė reagavo priešingai – pavedė net keturioms institucijoms ieškoti galimybių burlaivį išsaugoti. „Jei nutiks tai, ką planuoju, Vyriausybės atsakymas bus nebeaktualus“, – mįslingai kalbėjo „Meridiano“ paramos fondo vadovas Artūras Žičkus.

„Tikrai kažkas įvyks“

Jis jau prieš kelias dienas užsiminė, kad netrukus bus naujienų dėl „Meridiano“ likimo, tačiau ir vakar, kai jau žadėjo paskelbti, kas laukia burlaivio, išliko paslaptingas.

„Parduosiu? Ne, tikrai neparduosiu. Kol būsiu gyvas, “Meridiano„ savininkai nesikeis“, – tvirtino A.Žičkus.

Patvirtinęs, jog su barkentina „tikrai kažkas įvyks“, jis tai plačiau komentuoti atsisakė.

A.Žičkus praėjusį pirmadienį raštu kreipėsi į Vyriausybę ir paprašė, kad ji Baltijos jūroje, Lietuvos priekrantėje skirtų vietą, kur būtų galima nuskandinti Klaipėdos simboliu tapusį „Meridianą“.

Tokį savo sprendimą burlaivio savininkas argumentavo tuo, kad jau nebesitiki laivo išsaugoti ateities kartoms, nes Klaipėdos savivaldybė nerodo dėmesio – nepasirašo bendradarbiavimo sutarties. Todėl esą burlaivį nuskandinti yra geriau nei jį supjaustyti malkoms. „Jis bent jau taptų nardytojų lankymo objektu“, – tvirtino A.Žičkus.

Slegia skolos

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė teigė, jog bendradarbiavimo sutartis su „Meridiano“ fondu nepasirašoma, nes jo valdytojai nepateikia prašomų finansinių ataskaitų.

„A.Žičkus viename pasitarime įvardijo, kad fondo skolos siekia 170–180 tūkst. litų. Miesto biudžeto pinigai negali būti naudojami svetimiems kreditoriniams įsiskolinimams dengti. Kitaip tariant, savivaldybė negali prisiimti svetimų skolų“, – aiškino A.Velykienė.

Būtent dėl skolų ji buvo įsitikinusi, kad „Meridianas“ nebus nuskandintas, nes to neleis fondo kreditoriai. „Burlaivis yra turtas, kurį pardavus aukcione ar iš varžytinių, galima padengti skolas“, – teigė A.Velykienė.

Atsakymas nepatiko

A.Žičkus vakar teigė, jog iš Vyriausybės jokio atsakymo į savo prašymą nurodyti vietą, kur skandinti „Meridianą“, dar nesulaukė.

Premjero patarėjas Virginijus Valentinavičius „Klaipėdai“ patvirtino, kad gautas raštas nenugulė į stalčių. Ministras pirmininkas Andrius Kubilius pasirašė pavedimą Susisiekimo, Kultūros ministerijoms, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijai ir Klaipėdos savivaldybei.

„Prašau kartu su Klaipėdos valstybinio jūrų uosto plėtojimo taryba, kitomis kompetentingomis institucijomis bei visuomeninėmis organizacijomis išnagrinėti su burlaivio “Meridianas„ remontu ir išlaikymu susijusias technines ir finansines problemas ir pateikti racionalius pasiūlymus dėl šio objekto išsaugojimo visuomenei tinkamu būdu“, – pavedime nurodė premjeras.

Nurodytos institucijos atsakymą Vyriausybės vadovui turi pateikti po mėnesio.

„Bet aš juk ne to prašiau Vyriausybės. Toks atsakymas – ne man“, – išgirdęs apie A.Kubiliaus sprendimą nustebo A.Žičkus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų