Įpareigojo atlikti tyrimą

Miesto tarybos Etikos komisija turės išnagrinėti prieš dvejus metus pateiktą skundą, kuriame netinkamu elgesiu kaltinami du miesto tarybos nariai. Pradėti tyrimą etikos sargus įpareigojo teismas.

Prieš dvejus metus į miesto tarybos Etikos komisiją kreipėsi dviejų daugiabučių namų savininkų bendrijų pirmininkė.

Moteris skundėsi, kad gyventojų susirinkimuose netinkamai elgėsi tarybos narys Arūnas Barbšys ir tuometė tarybos narė Ligita Girskienė, kuri prieš kurį laiką yra atsisakiusi mandato.

Etikos komisija priėmė sprendimą nepradėti tyrimo dėl politikų elgesio.

"Tarybos narių elgesyje nematėme požymių, kad būtų pažeistas Valstybės politikų elgesio etikos kodeksas", – tikino miesto tarybos Etikos komisijos pirmininkė Aldona Staponkienė.

Sprendimą nepradėti tyrimo bendrijos pirmininkė apskundė teismui. Vyriausiasis administracinis teismas balandžio 27 d. paskelbė nutartį šioje byloje ir miesto tarybos Etikos komisiją įpareigojo išnagrinėti prieš dvejus metus pateiktą skundą.

"Vykdysime teismo sprendimą ir atliksime tyrimą. Priimsime sprendimą, ar tuometiniai tarybos nariai pažeidė Valstybės politikų elgesio etikos kodeksą", – tvirtino pirmininkė.

L.Girskienė nebėra tarybos narė. Ji mandato atsisakė maždaug prieš metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sena - nesena

Sena - nesena portretas
bet šita teta yra pareiginga.Ir biurokratė.Ji tikrai padarys viską kaip turi būti, nesvarbu ar prisitapšnos savišknis ar kas nors kitas.Žino daug..

Juokinga ir tiek

Juokinga ir tiek portretas
Etikos sergėtoja senai pensijoj. Pinigų vis maža. Kiek gali vaidentis "sovietinė įžymybė". Važiuotų anūkų dabot ir užleistų vietas jauniems, energingiems ir protingiems! Klaipėdiečiai tikrai jos nepasiges!

Na etikmatj

Na etikmatj portretas
Sovietijos milicijos pulkininkė "saugoja" etiką?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių