I.Rinau istorijoje - keisti ginčai

Ingos Rinau dukra Luisa jau seniai gyvena Vokietijoje, tačiau Klaipėdos miesto apylinkės teisme tik vakar pasisakyta, kuri psichologė turėjo dalyvauti perduodant mergaitę tėvui.

Antradienį prieš pat darbo pabaigą teismas paskelbė iš dalies patenkinęs klaipėdietės I.Rinau prašymą skirti moters dukrai pažįstamą psichologę. Specialistė Vaiva Juknevičienė turėjo dalyvauti mergaitės perdavimo tėvui procedūroje.

I.Rinau ieškinys teismui paduotas dar rugsėjo 25 d. Moteris nesutiko, kad perduodant jos ir buvusio sutuoktinio vokiečio dukrą tėvui dalyvautų antstolio Aleksandro Selezniovo pakviesta psichologė, su kuria mergaitė nebuvo bendravusi.

Tačiau vėlesni įvykiai pakrypo netikėta linkme: Michaelis Rinau nelaukė, kol bus suorganizuotas oficialus dukros perdavimas jam, ir spalio 20 d. išsivežė dukrą.

Nors tikėtasi, kad buvę sutuoktiniai nutrauks teismo procesą dėl psichologės, tačiau abi šalys tokio prašymo nepareiškė.

Vakar paskelbtu sprendimu iš dalies patenkintas I.Rinau ieškinys. Vaiko perdavimo procedūroje, jeigu tokia dar vyktų, turėtų dalyvauti psichologė V.Juknevičienė. Tačiau nuo šios pareigos nenušalinta ir antstolio kviestoji specialistė.

Nors teismo sprendimas perduoti Luisą Rinau tėvui jau įvyko, vykdomoji byla vis dar nenutraukta. Galbūt tikimasi, kad jo prireiks po teismų maratono Vokietijoje, kai dar kartą bus sprendžiama, kuris iš tėvų bus pripažintas mergaitės globėju.

Teismo sprendimo pasiklausyti vakar neatėjo nei I.Rinau, nei antstolis A.Selezniovas, kurio veiksmus moteris buvo apskundusi.

Antstolis: A.Selezniovas parinko vaiko perdavimo procedūrai Luisos nepažinojusią psichologę.

Nerijaus Jankausko nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tevas

tevas portretas
Atsiprasai, bet tai panasu i vemalu pilstyma is tuscio i kiaura. Ne teistis ,o atgailauti reikia - metas labai tinkamas.

Nemesis

Nemesis portretas
labai teisingai, kad ponas Selezniovas paskyre savo psichologa, kuris nera su Inga Rinau "susibiciuleves"ir galimai saliskas. Ir jokios problemos, kad vaikas psichologo nepazista. Tai jau psichologo reikalas su vaiku uzmegzti kontakta. beje, nepazistantis vaiko psichologas gali susidaryti objektyvia nuomone apie vaiko busena, o ne "is anksto numatyta.".. Ir is vis ponia Rinau, gal baikit tuos cirkinimusis ir uzsiimkit sunaus auklejimu ir savianalize( jei tai jums ikandama) ir galvokit, kaip statysit bendradarbiavimo tilta tarp Lt ir DE, kad galetumet dalyvauti dukros gyvenime. Beje dar viena patarima jums parasiau i delfi

Leja

Leja portretas
Biski pailsėjom ir vėl tas pats...
VISI KOMENTARAI 44

Galerijos

Daugiau straipsnių