Išbandymų kupina burlaivio kelionė: „Meridianui“ įveikus kliūtis – plojimai

Burlaivio „Meridianas“ kelionė į doką buvo lydima išbandymų, tačiau – sėkminga. Kone brėždamas stiebais Biržos tilto apačią, laivas operacijos dalyvių vis dėlto buvo praplukdytas Dangės upe be jokių nuostolių.

„Meridianui“ atėjo laikas atlikti specialią techninę apžiūrą. Dėl šios  priežasties vakar burlaivis buvo nuplukdytas į doką.

Po paskutinio remonto „Meridianas“ vandenyje išbuvo jau septynerius metus.

„Meridiano“ pergabenimo operacijai vadovavo Klaipėdos universiteto burlaivio „Brabander“ kapitonas Valdemaras Vizbaras. Jam talkino uosto vilkikai.

Tuo metu, kai laivas praplaukė po Biržos tiltu, pasigirdo miestiečių plojimai. Klaipėdiečiai su jauduliu stebėjo neeilinę operaciją.

Antradienį ryte, pakėlus Biržos tiltą, laivas atsargiai pajudėjo iš vietos.

„Buvo įtemptų momentų. Ypač sudėtinga buvo pralįsti po Biržos tiltu. Kone kliudydami tilto atramas, specialistai susitvarkė su užduotimi. Labai profesionaliai dirbo visa komanda – tiek aukštalipiai, kurie buvo ant tilto, tiek vilkikų laivavedžiai, kurie klausė kapitono V.Vizbaro komandų. Šiek tiek kliuvo ties tiltu, bet, laivui išsitiesinus, viskas baigėsi gerai“, – pasakojo įmonės „Bega“ Komunikacijos ir informacijos grupės vadovas Gediminas Gudavičius.

Sargai: aukštalipių komanda stebėjo, kaip laivo stiebai juda po tiltu. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Tuo metu, kai laivas praplaukė po Biržos tiltu, pasigirdo miestiečių plojimai. Klaipėdiečiai su jauduliu stebėjo neeilinę operaciją.

Remontas: paskutinį kartą "Meridianas" šiuo keliu į nuolatinę savo vietą buvo tempiamas prieš septynerius metus. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Pakėlus „Meridianą“ į doką, planuojama atlikti privalomąją dokinę techninę apžiūrą, nuplauti, nuvalyti povandeninę laivo dalį, įvertinti dugno, balastinių konstrukcijų būklę, išmatuoti korpuso storį ir, pagal poreikį, atlikti remonto, sutvirtinimo bei kitus darbus, perdažyti.

Sykiu doke bus užbaigti dar vasarą pradėti medinės bortų apkalos atnaujinimo darbai, ypač tose vietose, kur, laivui esant vandenyje, to padaryti neįmanoma.

Terminas: "Meridiano" remontas gali užtrukti pusę mėnesio. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Šie darbai bus finansuojami iš Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos „Bega“ skirtos tikslinės paramos, dalis išlaidų bus dengiama ir iš asmeninių "Meridiano“ savininko Aloyzo Kuzmarskio šeimos lėšų.

Planuojama, kad remonto darbai doke užtruks iki dviejų savaičių, po kurių laivas bus grąžintas į įprastą vietą ir toliau tęs savo veiklą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

spec

spec portretas
Tebūnie provincijos sindromas, kaip sakote. Bet net ir lėktuvo atveju - paaiškinkite, prašau, kas tuose plojimuose blogo ir neigiamo? Jie kam nors kenkia?

spec

spec portretas
plojimai ? :) taip pat kaip nusileidus lėktuvui :) provincijos sindromas...

TO RK

TO RK portretas
Čia ką rebusas su datom, ar kaip?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių