Išgelbėtas mariose įlūžęs vyras

Ketvirtadienį po pietų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras gavo pranešimą, jog įlūžus Kuršių marių ledui į vandenį įkrito žmogus.

Į įvykio vietą, nuo Kairių poligono 5-6 km į Nidos pusę, iš Nemirsetos pakilo kariškių sraigtasparnis. Atskridus gelbėtojams 50 metų vyras buvo iki pusės vandenyje. Gelbėtojas Remigijus Kiburys iš 15 m aukštyje pakibusio sraigtasparnio nusileido iki klaipėdiečio ir jį išgelbėjo.

Vyras ledrogėmis (rogės su bure) pramogavo ant Kuršių marių ir įlūžus ledui įkrito į vandenį. Su savimi jokių žūklės reikmenų jis neturėjo.

Sušalęs vyras skubiai nuskraidintas į Klaipėdos jūrininkų ligoninę. Pirminiais duomenimis, klaipėdietis nenukentėjo, pavojus jo gyvybei negresia.

Karinių oro pajėgų sraigtasparniai nuolatos budi Paieškos ir gelbėjimo postuose ir yra pasiruošę nedelsiant suteikti pagalbą Lietuvos žmonėms. Šiemet tai buvo pirmas skrydis gelbstint skęstantį žmogų.

Per praėjusius metus lakūnai du kartus kilo gelbėti skęstančius Baltijos jūroje,  atliko šešis skrydžius transportuojant donorų organus ir praleido 37 skrydžio valandas gesindami gaisrus Kretingos ir  Rokiškio rajonuose.


Šiame straipsnyje: Sraigtasparnisgelbėjimasmarios

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių