Įsiūlyta „dovana“ bus nepigi

Skolose skendinčio krepšinio klubo "Neptūnas" dalininkas nuo šiol yra ir Klaipėdos miestas. Uostamiesčio politikai po ilgų dvejonių nusprendė priimti dalį šio klubo dovanojamų akcijų. Tai reiškia, kad nuo šiol miesto finansiniai įsipareigojimai klubui dar išaugs.

Klubo vadovas Sigitas Ambrazevičius daugiau nei prieš mėnesį raštu kreipėsi į Klaipėdos valdžią, prašydamas dar kartą svarstyti klausimą "dėl Klaipėdos miesto savivaldybės dalininko tapimu viešosios įstaigos "Neptūno krepšinio klubas" ir perimti kontrolinį paketą".

Dabartiniai dalininkai tikino neišgalintys skirti klubui paramos ir kalbėjo, kad gali tekti skelbti bankroto procedūrą.

Viešąją įstaigą "Neptūno krepšinio klubas" valdo aštuoni dalininkai, kurie beveik visi susidūrė su sunkumais savo valdomuose versluose.

Registrų centro duomenimis, "Neptūno" krepšinio klubo dalininkai šiuo metu yra Tomas Daugėla, Marius Girčys, Vidas Augaitis, bendrovė "Rietuva", Vytautas Lygnugaris, Alvydas Vaičiūnas, S.Ambrazevičius, Vidmantas Dambrauskas ir Arūnas Tuma.

Pastarieji du yra Klaipėdos tarybos nariai.

Klaipėdos miesto tarybos posėdyje per balsavimą abu šie politikai nusišalino.

Nepaisant to, balsų dauguma tarybos nariai pritarė 9/20 dalininkų kapitalo dalių perėmimui, bet ne kontrolinio paketo, kaip prašyta.

Krepšinio klubo įsiskolinimai siekia beveik milijoną eurų.

Miestas "Neptūno" reikmėms kasmet skiria apie 900 tūkst. eurų, tai sudaro iki 70 proc. viso metinio klubo biudžeto.

Klubo finansiniuose dokumentuose nurodoma, kad per ataskaitinį laikotarpį gauta parama pinigais yra 480 tūkst. iš 17 bendrovių, kurių keturios yra Klaipėdos municipalinės įmonės, jos klubui bendrai yra skyrusios 117 tūkst. eurų.

Pernai birželio 30 d. klube dirbo 6 darbuotojai, iš jų – 3 vadovai.

Darbuotojų išlaikymas klubui per metus kainuoja 128 tūkst. eurų, žaidėjų ir trenerių – 908 tūkst., sporto patalpų – 14 tūkst.

Tarybos narei Alinai Velykienei paklausus, dėl kokios sumos akcininkai dabar ketintų kreiptis į miestą, kad iš savivaldybės biudžeto būtų prisidėta prie klubo finansinės situacijos gerinimo, S.Ambrazevičius atsakė: "Mes planuojame biudžetą prieš sezoną. Ir konkrečiai šitam sezonui mes norėtume prašyti 1,2–1,3 mln. eurų paramos. Bendras biudžetas yra 1,6–1,7 mln. plius minus."



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam vatagalviai

tam vatagalviai portretas
o tai tu manai kad atsiras šventų žmonių kurie ta kolektyvą sugebės padaryt tokio lygio koks buvo prie idzelevičių? Taigi paprasčiausio bent kokio vertingesnio projektėlio mieste nepajėgiama padaryt. Vieni niekai iš jų tų sugalvojimų gaunasi. Miestiečiai ne tik nepajunta bet net nežino kas kur vykdoma Dabar sugalvojo visokius juokingus dalyvaujamuosius biudžetus ar bendruomenių projektus kur iš tikrųjų .. vagiai dalinasi pinigus:D:D)) Tokiuose projektuose pavadinimas dažniausiai būna nieko bet nuėjus pasižiūri kas kaip daroma tai ..Dieve Dieve..niekai ant niekų..Net nepergyvena kad nėra žmonių.Tuo geriau *** Užtenka vieno karto kad daugiau niekad niekur neitum.Taip ir čia.Tik čia projektus vykdo pati savivaldybė o ne smulkūs veikėjai :D

vafliagalviai kodėl sunaikinot Žuvėdros šokėjus

vafliagalviai kodėl sunaikinot Žuvėdros šokėjus portretas
niekas taip negarsino Klaipėdos kaip šie žmonės, kiek jaunimo ten praėjo, kokie šaunuoliukai ten dirbo, nieko nesakau, sportininkai irgi verti pagarbos, tai gal šūdo gabalai savivaldybės jau nuspres, kad miestui reikalingi ir tie ir tie, padlos liberastinės kiek išplaunat babkių per šiukšlynus, tai nors kažkiek atsekit ir miesto naudai

Kodėl

Kodėl portretas
baikeriu ar kokiu senamiesčio mylėtoju klubu nefinasuojat?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių