Pereiti į pagrindinį turinį

Išlinkusios Pilies tilto sijos kelia nerimą

2010-04-06 05:00
Paramstė: Pilies tilto danga nuo įlinkusių sijų išsiskyrė į atskirus lygius.
Paramstė: Pilies tilto danga nuo įlinkusių sijų išsiskyrė į atskirus lygius. / Astos Aleksėjūnaitės nuotr.

Šią savaitę Klaipėdoje laukiama eksperto, kuris įvertins abu senamiesčio tiltus. Rekonstruotame Biržos tilte jau pastebėta įtrūkimų, o Pilies tilto metalinės sijos tiek išlinko, kad teko jį paramstyti.

Anot Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, Pilies tilto situacija dar nėra avarinė, tačiau kelia nerimą.

"Išlinko pėsčiųjų takų dalies metalinės sijos. Truputį pasvirę sujungimai. Pėsčiųjų takai yra pakabinti ant konsolių. Metalas pavargo ir įlinko, todėl matyti skirtingi aukščiai. Apžiūrėjome ir profilaktiškai parėmėme", – kalbėjo L.Dūda.

Šią savaitę savivaldybės specialistai ketina kviestis projektuotojus ir spręsti, ką daryti.

Po eksperto konsultacijos turėtų paaiškėti, kokių žingsnių teks imtis miesto valdžiai.

"Dar 2006 metais buvo paruoštas kosmetinio Pilies tilto remonto projektas. Tačiau per šį laikotarpį situacija pasikeitė. Tuomet nebuvo atsižvelgta į dabar atsitikusius dalykus, teks rengti papildomą projektą", – aiškino L.Dūda.

Esą Pilies tilte nebuvo pastebėta įtrūkimų, yra tik išlinkusios sijos. Kiek kainuos tilto remontas, nėra aišku.

"Norint sutvarkyti sijas, reikės taip pat remontuoti ir tilto dangą. Čia atsirado skylių, ir vanduo teka kiaurai. Gali būti, kad teks jį remontuoti. Biržos tilto remontas mums kainavo 6 milijonus litų", – svarstė L.Dūda.

Išlinkęs tiltas kol kas gali būti kilnojamas, tačiau ilgainiui tai gali būti pavojinga.

"Pilies uostelio operatorius buvo išreiškęs norą palyginti dažnai kilnoti šį tiltą. Po metų jis jau prašė intensyviai jį kilnoti, nes ketina leisti jachtas į Danės upę. Tad problemą teks spręsti – šis tiltas reikalauja remonto", – pastebėjo L.Dūda.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų