Išrausta naujai asfaltuota gatvė

Prieš šiek tiek daugiau nei keturis mėnesius išasfaltuota Stadiono gatvė jau išrausta. Darbus čia vykdo dujotiekininkai. Žadama, kad kelio danga bus atstatyta tokia, kokia buvo.

Kainavo 44 tūkst. eurų

Žvyruota Stadiono gatvės dalis buvo išasfaltuota gegužę. Uostamiesčio savivaldybė taip bandė užglaistyti Vitės bendruomenės ir jos rajone įsikūrusio motociklininkų klubo „Chimeras MC“ konfliktą, kuris prasidėjo prieš kelerius metus.

Gyventojai piktinosi, kad motociklininkai važinėja rajono gatvėmis, šie aiškino, kad turi teisę patekti į savo klubą. Pabrėždavo, jog važiuoti žvyruota Stadiono gatve jie negali, nes tai kelia pavojų.

Galiausiai motociklininkų eismas pagrindinėmis Vitės kvartalo gatvėmis buvo uždraustas, o Stadiono gatvė – išasfaltuota. Ja aktyviai naudojosi ne tik baikeriai, bet ir gyventojai. Stadiono gatvės asfaltavimo darbai atsiėjo 44 tūkst. eurų.

Klaipėdiečiai, pamatę, kad neseniai atnaujinta gatvė išrausta, pasipiktino. Žmonės stebėjosi, kodėl kartais nutinka taip, kad gatvės sutvarkomos, o tada kitos tarnybos pradeda savo darbus.

Reikėjo pakeisti įrenginius

Stadiono gatvėje remontuojami dujų tinklai. ESO atstovas ryšiams su visuomene Martynas Burba aiškino, kad darbai – planiniai. Jų tikslas – padidinti dujų skirstymo sistemos patikimumą.

„Įrenginiai buvo susidėvėję ir juos reikėjo keisti“, – tvirtino atstovas.

Remontą atlieka konkursą laimėjusi įmonė „Šiaulių dujotekio statyba“. Darbus planuojama baigti antradienį.

„Rangovas, kaip ir buvo įsipareigojęs, darbus suderino su visomis suinteresuotomis pusėmis, tarp kurių – ir savivaldybė. Taip pat jis privalo sutvarkyti asfalto dangą, aplinką, kad ši būtų tokia, kokia buvo. Tikėkimės, kad niekas nesukliudys ir darbai ryt bus baigti“, – komentavo M.Burba.

Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjo Gedimino Pociaus teigimu, darbus vykdžiusi įmonė turi ne tik sutvarkyti dangą, bet ir pašalinti broką, jei toks pasirodys kitais metais.

Moka didesnę rinkliavą

Be to, kadangi nepraėjo nė penkeri metai nuo to laiko, kai buvo išasfaltuota gatvė, darbus vykdanti įmonė turi mokėti penkis kartus didesnę rinkliavą už kasimo darbus. Tokią tvarką yra patvirtinusi miesto taryba.

„Didesnė rinkliava žemės kasimo darbus naujai asfaltuotose gatvėse norinčias atlikti įmones skatina dešimt kartų pagalvoti, kokią technologiją naudoti. Taip pat įpareigoja operatyviai darbuotis. Rinkliava skaičiuojama už kiekvieną remontą atliekančios įmonės darbo dieną“, – tvirtino G.Pocius.

Pasak vedėjo, būna, kad kai kurios įmonės dirba ir savaitgaliais arba po darbo valandų. Tokia praktika dažnai taikoma gatvėse, kur eismas yra labai intensyvus.

„Būna, kad mes patys rekomenduojame taip elgtis“, – aiškino G.Pocius.

Paraiškoje leidimui gauti darbus vykdančios įmonės nurodo, nuo kada iki kada dirbs. Tada skaičiuojama rinkliava.

„Atsiranda gudručių, kurie leidimo prašo dviem ar trims dienoms. Jei mūsų darbuotojai mato, kad tokių darbų per tiek laiko atlikti neįmanoma, surengia patikrinimą. Jei darbai vyksta ir nenurodytomis dienomis, surašome aktą ir kviečiame ant kilimo. Tada susimoka už visas dienas. Gudrauti neverta“, – pabrėžė vedėjas.

Rinkliavos už kasimo darbus dydis priklauso nuo gatvės kategorijos. Kuo ji aukštesnė, tuo rinkliava didesnė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Angliukai Rusena

Angliukai Rusena portretas
Aš į rinkimus eisiu pasiimt lapelį, Nemesiu jo į urną, įsidėsiu į kišenę. Kai atšaukti ateis laikas seimo narį, Milijoną biuletenių padėsime ant VRK stalo

hm

hm portretas
o iš kur ESO pinigų turi tokiems dabarms? Iš vartotojų kišenės... Taip kad gyventojai "ant galo" moka du kartus. Ir, kaip visada, niekas nekaltas lieka

Klausimas

Klausimas portretas
Matome kaip jus atnaujinote po israusimo gatve prie Klaipedos baldu !!!!! Melas, pastovus politiku melas. Del baikeriu - kada pradesite kelti klausima, kad ju birbalu keliamas garsas is ismetimo vamzdzio yra neatitinkantis higienos reikalavimu ???? Vaikai krupcioja o tie specialiai pergazuoja masazuodami i pabaiga einancia savo prostata.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių