Pereiti į pagrindinį turinį

Išreikš poziciją dėl miesto plėtros

2017-06-28 13:31

Klaipėdos savivaldybė parengė miesto bendrojo plano keturias koncepcijas, atsižvelgdama į uosto plėtros scenarijus, parodydama, koks būtų kiekvieno varianto poveikis likusiai miesto teritorijai.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Miesto tarybai siūloma pritarti antrajam variantui. Šioje parengtoje miesto bendrojo plano koncepcijoje įvertinta uosto plėtra pietinėje miesto dalyje.

Klaipėdos savivaldybės Urbanistikos skyriaus vedėja Milda Žekonytė tvirtino, kad šio varianto privalumas – teritorinių galimybių tiek uosto, tiek miesto plėtrai subalansavimas, nereikalaujantis didelių investicijų, lyginant su trečiąja ir ketvirtąja alternatyvomis, kuriose numatyta įrengti išorinį uostą.

Įvertintos ir galimos neigiamos pasekmės. Pasak M.Žekonytės, miesto pozicija dėl antrojo koncepcijos varianto gali nesutapti su valstybės pozicija dėl maksimalios uosto plėtros. Tad, tęsiant miesto ir uosto bendrųjų planų rengimą, turi būti rastos bendros Klaipėdos vystymo kryptys.

Pabrėžta, kad pirmasis variantas – esamos situacijos išlaikymas, netenkina nei miesto, nei uosto. Jis nesuteiktų vystymo galimybių. Prognozuojama stagnacija.

Trečiajame miesto bendrojo plano keitimo koncepcijos variante įvertinta uosto plėtra šiaurinėje dalyje, ketvirtajame – ir pietinėje, ir šiaurinėje.

Pabrėžiama, kad abiejuose šiuose variantuose numatytas išorinio uosto atsiradimas. Dėl to reikėtų iškelti Melnragės gyvenvietę.

"Antrasis ir trečiasis variantai yra kaip ketvirtojo įgyvendinimo etapai. Juos galima pasirinkti priklausomai nuo turimų investicijų. Racionaliausias antrasis variantas, nesukeliantis neigiamų padarinių miesto funkcionavimui ir plėtros galimybėms", – tvirtino vedėja.

Miesto taryba išreikšti poziciją dėl tolesnės miesto plėtros turės liepos 14-ąją vyksiančiame posėdyje. Tada bus svarstomas tik vienas šis klausimas. Į posėdį bus pakviesti įvairių suinteresuotų šalių atstovai, kad išsakytų savo požiūrį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų