Pereiti į pagrindinį turinį

Išrinktas Socialinės infrastruktūros poskyrio vedėjas

2010-09-06 05:02
Išrinktas Socialinės infrastruktūros poskyrio vedėjas
Išrinktas Socialinės infrastruktūros poskyrio vedėjas / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Savivaldybė baigė ieškoti specialistų, kurių reikėjo užimti pareigoms po administracijos struktūros pertvarkos. Pastarasis konkursas vyko Socialinės infrastruktūros poskyrio vedėjo postui užimti.

Šeši pretendentai buvo egzaminuojami ir raštu, ir žodžiu. Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Viačeslavas Karmanovas tvirtino, kad raštu visi pretendentai surinko panašų balų skaičių.

"Galima teigti, jog visi pretendentai buvo kvalifikuoti", – tvirtino pavaduotojas.

Tačiau, anot V.Karmanovo, egzamino žodžiu metu du pretendentai nesurinko reikiamo balų skaičiaus. Dėl šios priežasties komisija jų neįvertino.

"Iš keturių pretendentų išrinktas nugalėtojas. Tačiau jo vardas ir pavardė dar neskelbiami, nes per tris dienas galima apskųsti konkurso rezultatus. Pasibaigus šiam laikotarpiui, su nugalėtoju bus sudaryta sutartis", – komentavo pavaduotojas.

Konkursas į šias pareigas neapsiėjo be nesusipratimų. Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Kristina Vintilaitė iš Valstybės tarnybos departamento gavo informacijos, kad savivaldybė nesilaiko teisės aktų nuostatų, reglamentuojančių priėmimą į valstybės tarnybą.

K.Vintilaitė tvirtina, jog savivaldybės administracijos direktorius Aloyzas Každailevičius panaikino pareigybės aprašymą, kai jau buvo pradėta tarnautojo priėmimo procedūra.

Valstybės tarnybos departamentas šias pareigas jau buvo pasiūlęs valstybės tarnautojams bei gavęs jų sutikimus. Tokiu atveju savivaldybė privalėjo jiems organizuoti egzaminą žodžiu, tačiau to nepadarė, o ieškojo naujų žmonių.

Vyriausybės atstovė pateikė reikalavimą panaikinti naują pareigybės aprašymą, kuris patvirtintas A.Každailevičiaus įsakymu.

Iš viso po savivaldybės administracijos struktūros pertvarkos buvo ieškoma apie 15 specialistų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų