Pereiti į pagrindinį turinį

Išsirink, kaip Klaipėda gyvens ateinančius ketverius metus

2023-03-02 03:00
DMN inf.

Šiandien, paskutinę išankstinio balsavimo dieną, balsuoti galite Klaipėdos miesto savivaldybės patalpose Liepų g. 11 iki 20 val. Šį sekmadienį, kovo 5 d., savivaldos ir tiesioginiuose mero rinkimuose balsuoti galėsite ne tik savo, tačiau ir bet kurioje Klaipėdos miesto savivaldybėje esančioje balsavimo apylinkėje. Jūsų balsas lems, kokia bus Klaipėda. Snaudžianti ar energinga? Pilka ar spalvinga? Nuskriausta ar laiminga? Bėganti paskui ar kurianti inovacijas? Ateikite, balsuokite!

13-uoju numeriu savivaldos rinkimuose pokyčius siūlanti Laisvės partija savo kandidatų sąraše subūrė profesionalų komandą, kuri pasiryžusi Klaipėdai pasiūlyti teigiamų pokyčių bangą svarbiausiose srityse ir pačiame miesto gyvavime.

Nr. 1 Karolis Daktaras

„Visame pasaulyje sveikatos apsauga yra be galo kompleksiška ir sudėtinga problema. Ne išimtis ir Lietuva. Nors Klaipėdos miesto savivaldybė ir neprivalo imtis valstybinės politikos formavimo, tačiau nematau priežasčių, kodėl savo mieste negalėtume prisidėti prie bendro gerbūvio, pritraukiant mums trūkstamų specialistų – gydytojų, slaugytojų ar psichoterapeutų“, – savo vizija dalijasi Karolis Daktaras.

Nr. 2 Modestas Vitkus

Penkiolikos metų darbo patirtis viešojo administravimo sektoriuje, dirbant Savivaldybės administracijoje ir politiniu lygmeniu.

„Man puikiai pažįstama savivaldybės struktūra, jos sąranga, veiklos principai, esminiai veiklos uždaviniai ir trūkumai. Tikiu, kad savivaldybė, jai pavaldžios įmonės ir įstaigos gali veikti kaip vienas darnus mechanizmas, kuris siekia ne tik politinių ar administracinių rodiklių popieriuje, o bendro institucinio, maksimaliai geriausio rezultato miesto gyventojams. Tačiau tam būtina sąlyga – iš esmės keisti nusistovėjusios politinės kultūros normas“, – teigia Modestas Vitkus.

Nr. 3 Birutė Andriuškaitė

„Pasirinkime šiandien Klaipėdos kursą į proveržio vandenynus. Turime tokį potencialą, turime jūrą ir nuostabius žmones ir negalime sau leisti pamesti miesto vizijos. Turime būti drąsesni, energingesni ir ryžtingesni, nes galime praleisti mums atsiveriančias galimybes. Daug kalbu apie jūrines inovacijas ir siekiu, kad Klaipėda ryžtingai nuspręstų tapti mėlynosios ekonomikos centru Baltijos šalyse. Tam mums reikia tik vieno: aiškaus sutarimo, kad visi dirbsime proveržio vizijos link“, – siūlo „Laisvės partijos“ kandidatė Birutė Andriuškaitė.

Nr. 4 Arvidas Apulskis

„Laisvės partijos“ vizija, efektyvinant miesto valdymą, suteikti palankesnių sąlygų verslo plėtrai ir taip užtikrinti klestintį miestą.

„Daugiau nei dvylika metų dirbu bankininkystės ir privataus verslo sektoriuose, todėl puikiai suprantu, koks svarbus yra finansų planavimas ir efektyvus valdymas. Džiaugiuosi Klaipėda, tačiau tuo pačiu metu labai aiškiai matau, kad miesto valdyme trūksta efektyvumo ir lankstumo. Valstybė, miestas klesti tik tuomet, kai turime tvirtą, veikti be apribojimo galintį verslą, Klaipėda turi nuostabių geografinių galimybių, savivaldai tereikia leisti verslui veikti be papildomų biurokratinių suvaržymų“, – teigia Arvidas Apulskis.

Nr. 5 Toma Dabulevičienė

Partija siūlo aktyviai atsigręžti į miesto – uosto viziją ir kartu su gyventojais sukurti stiprų jūrinio miesto identitetą, plečiant jūrinės krypties inovacijas ir užtikrinant lygiavertį miesto dalyvavimą valdant uostą.

„Prieš maždaug penkiolika metų pasirinkti jūrines studijas ir iškeisti gyvenimą Panevėžyje į gyvenimą prie jūros mane paskatino didelis Klaipėdos potencialas. Potencialą tapti pavyzdiniu jūrinių inovacijų ir kultūros miestu – uostu tebematau ir dabar. Tik jį reikia tinkamai išnaudoti. Sieksiu, kad Klaipėda būtų matoma ir už jos ribų, ir, kad kaip kadaise mane, taip dabar ir kitus trauktų čia studijuoti, dirbti, kurti, gyventi ir didžiuotis Klaipėda“, – priduria Toma Dabulevičienė.

Nr. 6 Michail Tarachovskij

Sveikas ir judantis miestas – būtent to bus siekiama, pritraukiant sveikatos priežiūros specialistų ir užtikrinant miestiečių psichikos sveikatos gerinimą.

„Norėčiau, kad gydytojai, pasirinkę Klaipėdą, didžiuotųsi ir jaustųsi saugūs. Suprantu, kad negalėsiu visų padaryti laimingų, todėl siūlau sprendimus  pagal savo profesinę kompetenciją, norėdamas spręsti man suprantamas problemas. Prisiimu atsakomybę deklaruoti tas vertybes, kuriomis vadovaujuosi savo gyvenime“, – teigia gydytojas Michail Tarachovskij.

Klaipėda – laisviausias miestas Lietuvoje, kuriame tilpsime visi!

Pagaukime pokyčių bangą! – palaikykime veržlią, ambicingą ir profesionalią komandą, kuriai rūpi Klaipėda ir jos ateitis.

Politinė reklama apmokėta iš Laisvės partijos rinkimų sąskaitos. Užs. 1848114.

Laisvės partijos nuotr.

Straipsnis užsakytas

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų