Išsirinko kalėdinės šventės Klaipėdoje datą

Klaipėdoje apsispręsta, kada vyks kalėdinės eglutės įžiebimo šventė.

Klaipėdoje apsispręsta, kada vyks kalėdinės eglutės įžiebimo šventė. Visi miestiečiai paskelbti šventinio laikotarpio pradžią į Teatro aikštę bus kviečiami gruodžio 7-ąją.

Kada rengti eglutės įžiebimo šventę, buvo renkamasi iš dviejų datų – gruodžio 1-osios ir 7-osios. Paprastai uostamiestyje ji vyksta pirmąjį gruodžio savaitgalį.

„Gruodžio 1-oji yra sekmadienis. Norėjome šventę organizuoti šeštadienį, nes tai laisvesnė diena. Dėl to pasirinkta gruodžio 7-oji. Sekmadieniais, o ypač jų vakarais, žmonės jau gyvena pasiruošimu naujai savaitei. Be to bus daugiau laiko pasiruošti šventei“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyrius vedėjas Narūnas Lendraitis.

Kas vyks eglutės įžiebimo šventės metu, dar neatskleidžiama, nes programa nėra galutinai suderinta. Atskleisti renginio detales žadama kitą savaitę.

Neatskleidžiama dar ir kokia bus šiųmetinė šventinė eglė bei kaip bus papuošta Atgimimo aikštė. Dar nesibaigė konkursas, kurio metu bus išrinkta, kas rūpinsis šventiniu medeliu ir papuošimais.

Jo nugalėtoja bus skelbiamas pirmadienį. Aišku tik tiek, kad šventinė eglė bus dirbtinė kaip ir ankstesniais metais.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių