Įstaigos ataskaita – po didinamuoju stiklu

Už praėjusių metų darbus Kultūros, švietimo ir sporto komitetui atsiskaitė pagrindinius miesto renginius organizuojančios viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ vadovė Eglė Šulskė. Ji tikino, jog 2022-ieji išskirtiniai tuo, kad įstaiga gavo daugiau pajamų dėl didesnio įgyvendintų projektų skaičiaus, bet esą ir patirtos išlaidos buvo didesnės.

Išliko algos klausimas

Ataskaita komitetui pateikta prieš jos svarstymą Klaipėdos miesto taryboje.

Šios savivaldybės įsteigtos įstaigos veikla ypač kruopščiai kaskart būdavo narstoma praėjusios kadencijos politikų.

Tuomet jiems nemažą nuostabą sukėlė tuomečio įstaigos vadovo atlyginimas, kuris 2019 m. siekė 56,7 tūkst. eurų, neatskaičius mokesčių, ir tuo metu viršijo miesto mero ar net ministro algą.

Dabartinės „Klaipėdos švenčių“ direktorės E. Šulskės atlyginimas, remiantis naujausia įstaigos ataskaita, 2022 m. sudarė 58 799 eurus, neatskaičius mokesčių.

Tas minusas susidarė, nes savivaldybė mums už kalėdinius ir naujamečius renginius pinigus perveda kitais metais.

Tačiau esą tuo nereikėtų stebėtis, nes tokie koeficientai nustatyti visų savivaldybės viešųjų įstaigų direktoriams.

Metai nebuvo nuostolingi

Įstaigoje dirba 11 darbuotojų, jų algoms per 2022 m. buvo išmokėta 329 tūkst. eurų.

„Mūsų darbuotojų atlyginimai tikrai nėra tokie jau dideli. Darbuotojų atlyginimams ir biuro išlaikymui nėra atskiro savivaldybės biudžeto. Mes gyvename iš to, ką susirenkame iš rėmėjų, ir iš projektų, nes įstaiga yra taip suformuota“, – kalbėjo E. Šulskė.

Vadovė pasidžiaugė, kad pernai per renginius iš prekybinės mugės, išorinės reklamos, nestacionarių lauko kavinių ir atrakcionų rinkliavos surinko 224 tūkst. eurų, tai yra daugiau nei 2021 m., kai buvo surinkta 191 tūkst. eurų.

„Praėję metai mums nebuvo nuostolingi. Nors ataskaitoje matyti, kad veiklos rezultatas yra minus 24 tūkst. eurų, bet tai yra vertinant iš biudžeto mums skiriamas lėšas tiesioginiam projektų įgyvendinimui. Tas minusas susidarė, nes savivaldybė mums už kalėdinius ir naujamečius renginius pinigus perveda kitais metais“, – paaiškino direktorė.

Svarbių renginių organizatoriai

„Klaipėdos šventės“ įsteigta kaip viešoji įstaiga „Jūros šventė“ 2000 m.

Jos tikslai – organizuoti svarbiausius, ambicingiausius Klaipėdos kultūros renginius ir, kaip rašoma ataskaitoje, plėtoti kultūrinę partnerystę Baltijos jūros regione.

Vienas svarbiausių 2022 m. įstaigos organizuotų renginių buvo Šviesų festivalis, skirtas Klaipėdos 770-osioms metinėms.

Jo metu pristatyti 24 Lietuvos ir užsienio menininkų projektai, festivalis sutraukė apie 100 tūkst. lankytojų.

Įgyvendintas tarptautinis tautinių kultūrų festivalis „Europeada“. Miestiečiams ir svečiams koncertavo 73 ansambliai iš 14 Europos šalių.

Organizuota 63-ioji Jūros šventė „Banguok laisvai“, pasak rengėjų, pritraukusi į miestą per 500 tūkst. lankytojų, šventės programoje buvo 95 renginiai.

Šią viešosios įstaigos ataskaitą naujausiame tarybos posėdyje turės patvirtinti miesto politikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klp

Klp portretas
Stebina zmones, klyke kodel pas mus algos mazo, o jei kas jau gauna didesne alga ir vel klyke. Sunku suvokti ta padara zmogu.

Verta iš esmės ištirti

Verta iš esmės ištirti portretas
"Klaipėdos šventėse" nuolat kažkas ne taip su finansais. Visų tų minėtų švenčių (šviesų fest. ir kt.) organizavimas tikrai nevertas tokių pinigų.

Zita

Zita portretas
Čia kokius mokslus reikia baigti,kad gauti tokį atligynimą?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių