Pereiti į pagrindinį turinį

Įstaigos „Jūros šventė“ nebeliks

2010-12-15 05:00
Įstaigos „Jūros šventė“ nebeliks
Įstaigos „Jūros šventė“ nebeliks / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Didžiausią Klaipėdos fiestą organizavusi savivaldybės įstaiga „Jūros šventė“ gali tapti istorija.

Socialinių reikalų komiteto nariai vakar pritarė, kad būtų pakeistas įstaigos pavadinimas ir nuostatai. Siekiama, kad ši įstaiga rūpintųsi ne tik Jūros šventės organizavimu, bet ir visais miesto reprezentaciniais renginiais. Todėl esą tikslinga keisti ir prieš dešimtmetį įkurtos „Jūros šventės“ pavadinimą bei įstaigą vadinti „Klaipėdos šventėmis“.

„Miestui išties buvo per didelė prabanga turėti įstaigą, kuri rūpintųsi tik vienos šventės organizavimu. Kiti Klaipėdos renginiai likdavo tarsi be organizatoriaus, tad juos surengti nebuvo lengva. Dabar, kai bus vienas koordinatorius, jis privalės galvoti į priekį, svarstyti, kokių reprezentacinių renginių suorganizuoti“, – teigė Kultūros skyriaus vedėja Jolanta Braukylienė.

Jau dabar neabejojama, jog „Klaipėdos šventės“ turės stengtis, kad kiekvieną vasarą mieste vyktų burlaivių regatos, privalės organizuoti miesto 760-ojo jubiliejaus, kuris bus minimas 2012 metais, renginius.

Nors „Klaipėdos šventės“ rūpinsis daugeliu renginių, J.Braukylienė pabrėžė, jog nebus skriaudžiami ir privatūs švenčių organizatoriai. „Tiems renginiams, kuriems organizuoti iki šiol skelbėme konkursus, skelbsime ir toliau“, – tikino J.Braukylienė.

„Jūros šventės“ pavadinimas ir įstatai nuo kitų metų pradžios bus pakeisti, jei tam pritars šį mėnesį posėdžiausianti miesto taryba.

Paklausta, ar pasikeitusiai įstaigai liks vadovauti ilgametis jos direktorius Remigijus Mockus, Kultūros skyriaus vedėja kalbėjo aptakiai: „Atsakomybė ir kartelė bus pakelta, padaugės iššūkių. Duokdie, kad dabartiniam vadovui pakaks noro ir jėgų tuos iššūkius priimti“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų