Pereiti į pagrindinį turinį

Žvejų rūmų kaimynystėje – brūzgynai

2015-08-20 06:05
Sportininkų draugijai priklausančioje teritorijoje klaipėdiečiai pasigenda tvarkos.
Sportininkų draugijai priklausančioje teritorijoje klaipėdiečiai pasigenda tvarkos. / Vytauto Petriko nuotr.

Gyventojams, skubantiems į Žvejų rūmuose vykstančius renginius, neretai pakilią nuotaiką aptemdo statinio pašonėje vešantys brūzgynai. Greta kultūros centro esančio žemės lopinėlio šeimininkai pastarąjį penkmetį bylinėjasi teismuose, todėl rimtų tvarkymosi darbų imtis negali.

Jau daug metų miestiečių akis bado šalia Žvejų rūmų pastato sužėlę brūzgynai. Vaizdą bjauroja ir netoliese vis dar nebaigtos gyvenamojo namo statybos.

Žvejų rūmų direktoriaus Alvydo Juozo Lenkausko teigimu, neretai gyventojų skundai bei kaltinimai dėl netvarkomos teritorijos pasiekia ir įstaigos darbuotojus, tačiau šie kišti rankų prie neperbrendamos žolės esą negali.

"Žvelgiant nuo Taikos prospekto, kairė Žvejų rūmų pusė yra nesutvarkyta todėl, kad nėra mūsų nuosavybė, ji yra Lietuvos sporto draugijos "Žalgiris" žemė", – paaiškino A.J.Lenkauskas.

Tiesa, kartkartėmis kultūros centro darbuotojai patys aptvarko teritoriją, surenka didžiąsias šiukšles.

Žvejų rūmų vadovas pastebėjo, kad netvarkomame sklype jau tampa nesaugu. Prieš kurį laiką buvo kreiptasi į uostamiesčio savivaldybę, kad ši įpareigotų teritorijos šeimininkus merdinčią statybvietę aptverti.

A.J.Lenkauskas atkreipė dėmesį, kad chaosas įstaigos pašonėje prasidėjo jau tada, kai Lietuvos sporto draugija "Žalgiris" gavo minėtą sklypą ir čia nusprendė pastatyti sportininkų bendrabutį su komercinėmis patalpomis.

Minėtos draugijos prezidento Algio Vasiliausko teigimu, tokia situacija greta pamėgtos kultūrinių renginių vietos susiklostė dėl nesibaigiančių teisminių ginčų su statomo gyvenamojo pastato statybininkais.

"Vyksta teisminiai ginčai. Čia – ne šiaip sau neūkiškumas, o bėda", – paaiškino A.Vasiliauskas.

Anot jo, nesutarimai su subrangovais tęsiasi jau penkmetį. Kol byloje nėra galutinio sprendimo, toliau vykdyti darbų negalima. Projekto įgyvendinimui taikomos laikinosios apsaugos priemonės.

Draugijos prezidento teigimu, minėtą teritoriją prižiūrėti nėra lengva. Esą prieš kurį laiką čia buvo pastatyta tvora, atsiėjusi nemenkus pinigus, tačiau greitai ji buvo išardyta, o jos dalys pavogtos.

"Klaipėdiečiai geri, skųsti moka, bet ir kitus dalykus daryti moka", – kritikos pažėrė A.Vasiliauskas, pažadėdamas, kad artimiausiu metu netvarkos šalia Žvejų rūmų turėtų sumažėti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų