Įstatymų laikytis per brangu?

Nusprendus pašalinti memorialinę lentą, skirtą buvusiam sovietinės Lietuvos švietimo komisarui ir rašytojui Antanui Venclovai, paaiškėjo, kad šis daiktas nėra Klaipėdos savivaldybės turtas. Todėl, laikantis viešųjų erdvių desovietizacijos įstatymo, nuo Vilties g. 4 namo ją nusikabinti turėtų pastato savininkai. Pastarieji savivaldybę tikina, kad tam jie neturi pinigų.

Įsigaliojus totalitarinių, autoritarinių režimų ir jų ideologijų propagavimo draudimui, Klaipėdos savivaldybės administracija pasiūlė pakeisti pavadinimus Salomėjos Nėries bei Liudo Giros gatvėms ir nuimti memorialinę lentą A. Venclovai.

Savivaldybės Paminklosaugos skyriaus vedėjas Vitalijus Juška patvirtino, kad iš pastato administratoriaus gavo atsakymą, jog gyventojai prieštarauja lentos nukėlimui, tad esą nežinoma, kaip toliau elgtis.

Lentos nuėmimas nuo pastato sienos kainuotų, nes nuėmus ją reikėtų tvarkyti namo fasadą, tad gyventojai nenori leisti savo pinigų.

Žmonės siūlė galbūt nušlifuoti visus užrašus ir lentą su bareljefu palikti, tačiau savivaldybės atstovai jos gadinti nenorėtų ir jau susitarė su Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktoriumi Jonu Geniu, kuris teigė, jog mielai priglaustų tą lentą muziejuje.

Dienraščio žiniomis, savivaldybė pasirengusi ieškoti lėšų, kad, neapkraunant gyventojų papildomomis išlaidomis, miestas apmokėtų memorialinės lentos A. Venclovai nuėmimą.

„Jei tai tik finansinis klausimas, gal rasime tą būdą, kaip nuimti tą lentą, nes yra įstatymas ir reikia jį vykdyti, mes tą priminėme tiek gyventojams, tiek administratoriui“, – teigė V. Juška.

Lenta turėtų būti nuimta per artimiausius tris mėnesius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Viską jau nuprivatizavom. Išvogėm. Sugriovėm...Dabar nėra ką griaut, su kuo kovot..Tai griaunam paminklus, naikinam atminimo lentas, kapines kur palaidoti II-trojo pasaulinio karo kareiviai ir ieškom kas galvoja ne taip kaip turi galvot

juozas

juozas portretas
papraščiau palikti. kam kliudo. buvo toks žmogus. komentarus lai pateikia gidai. neatimkime jiems duonos

.

. portretas
na cia jau visiskas istatymu sabotazas: kai kam ,neatlikus istatymo nurodytu veiksmu baudos per antstolius, kai kam -deresimes. sabotazas ne gyventoju- tai merijos klerku... nuimti, pateikti saskaia, perduoti antstoliams. trumpas ir veiksmingas kelias. kazkokie tesliai toj merijoj..
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių