Įvertintas Paupių bendruomenės aktyvumas: net ir karantino metu nariai rūpinasi vieni kitais

Paupių bendruomenės aktyvumas, net ir užklupus epidemijai, neliko nepastebėtas. Asociacijos "Paupių bendruomenė" valdyba sulaukė padėkos už karantino metu nudirbtus darbus.

Šią savaitę asociacija iš Lietuvos vidaus reikalų ministerijos gavo padėką už pilietiškumą bendradarbiaujant su Klaipėdos savivaldybe ir sprendžiant COVID-19 epidemijos sukeltas problemas.

"Sveikata yra pats brangiausias ne tik artimo, bet ir kaimyno ar bendruomenės nario turtas", – teigė asociacijos vadovė Regina Baguckienė.

Karantino metu asociacija rajono gyventojams teikė naudingą informaciją ir įvairius mokymus, padedančius kuo lengviau išgyventi epidemiją.

Mes norime, kad žmonės jaustųsi kaip savo rajono ir miesto šeimininkai.

Internete bendruomenės nariams veikė karštoji linija, platinta informacija apie mobiliuosius patikros punktus, pranešimai su naudingais kontaktais ir kitomis svarbiomis naujienomis.

Bendruomenės nariai taip pat galėjo išmokti, kaip namie pasigaminti nosį ir burną dengiančias kaukes, sužinoti, kaip gauti naudingas paslaugas internetu.

Asociacija "Paupių bendruomenė" – viena aktyviausių Lietuvoje. "Mes norime, kad žmonės jaustųsi kaip savo rajono ir miesto šeimininkai", – teigė Paupių seniūnaitė Rasa Arcišauskienė.

Ne karantino metu bendruomenės nariai užsiima kultūrine veikla, plėtoja įvairias kitas gyventojų iniciatyvas.

"Žmonės patys valdo savo gyvenimą. Jie rodo iniciatyvą ir praneša, kai pamato kokią nors blogybę arba ką nors pozityvaus", – džiaugėsi R.Arcišauskienė.

Bendruomenės nariai atsižvelgia ne tik į epidemijos padiktuotą situaciją, kai kyla rizika gyventojų sveikatai ir gerovei.

Antradienį baigėsi Paupių bendruomenės organizuota gyventojų apklausa dėl oro ir garso taršos. Per mažiau nei mėnesį savo nuomonę apie tai išreiškė 91 gyventojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdiečiui

Klaipėdiečiui portretas
na kaip ,,nepasikeitė"?Pasikeitė. Net sprawke gavo kad pasikeitė

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
Nuo TSRS laikų niekas nepasikeitė ;)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių