Pereiti į pagrindinį turinį

Įvykiai Egipte keičia keliautojų planus

2012-02-10 17:11
Įvykiai Egipte keičia keliautojų planus
Įvykiai Egipte keičia keliautojų planus

Egipte neslūgstantys neramumai kelia nerimą ir Lietuvos gyventojams – neretas kelionę į svečią šalį įsigijęs poilsiautojas priverstas keisti savo planus.

Nors turizmo agentūrų atstovai tvirtina, jog tai netapo tendencija, Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) stebi ką kita.

„Šiuo metu beveik kasdien sulaukiame keleto vartotojų skambučių, kai žmonės teiraujasi, ar dėl Egipte kylančių neramumų jie gali nutraukti turizmo paslaugų teikimo sutartį dėl kelionės į šią šalį, kai išvyka suplanuota vasarį ar kovą“, – pripažino VVTAT atstovas ryšiams su visuomene Vitas Ūsas.

Vartotojų teises ginanti tarnyba laikosi pozicijos, jog kelionių organizatoriai visiems klientams, iš anksto įsigijusiems keliones į Egiptą, tačiau dėl nerimą keliančios situacijos šalyje norinčių jų atsisakyti, turėtų sudaryti galimybę pasirinkti alternatyvias keliones kitomis kryptimis arba grąžinti visus sumokėtus pinigus.

Specialistų teigimu, jei atsisakoma vykti į kelionę dėl aplinkybių, kurių vartotojas negali kontroliuoti ir kurių sutarties sudarymo metu negalėjo protingai numatyti, jis turi teisę reikalauti, kad jam būtų grąžinti už kelionę sumokėti pinigai arba, jo sutikimu, kompensuota kitu būdu.

Turizmo agentūrų tinklo „West Express“ Vakarų regiono pardavimų ir rinkodaros vadovas Aurimas Šumbrauskis neneigė, jog pastaruoju metu jaučiamos nerimastingos keliautojų nuotaikos.

„Tačiau remiamės oficialia Užsienio reikalų ministerijos informacija, kad nepatartina vykti į tam tikras Egipto teritorijas. Tad vietoje tiesiog nėra rengiamos ekskursijos. Bet jei klientai primygtinai nori nevykti į Egiptą, susisiekiame su kelionių organizatoriais ir prašome taikyti kažkokias išimtis“, – komentavo A.Šumbrauskis.

Pasak pašnekovo, agentūra jau yra sulaukusi keleto tokių pageidavimų.

A.Šumbrauskis neneigė, jog pastaruoju metu kiek sumenko ir kelionių į Egiptą paklausa, nors kainos anaiptol nemąžta.

„Beje, kelionių organizatoriai ateityje žiemos metu vietoje Egipto planuoja siūlyti kitas kryptis“, – apie pokyčius rinkoje užsiminė pašnekovas.

„Kad ir keista, kelionės į Egiptą ne tik neatpigo, bet nelabai yra ir vietų lėktuvuose“, – tvirtino kitos kelionių agentūros „Kauno Grūda“ Klaipėdos filialo direktorė Natalija Pilibavičienė.

Pašnekovė galėjo prisiminti tik vieną atvejį, kai baimindamiesi dėl mažamečių vaikų iškylos į Egiptą atsisakė 7 narių šeima.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų