I.Zaleckis gaudys pažeidėjus

Buvęs Klaipėdos savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjas Irenijus Zaleckis prižiūrės mieste tvarką, nors pats yra nuteistas už tai, kad plaktuku sudaužė du automobilius.

Sumažino ir algą

Uostamiesčio savivaldybės darbuotojų vertinimo komisija vasario pabaigoje I.Zaleckio darbą įvertino nepatenkinamai ir jį pasiūlė perkelti į žemesnes pareigas – pašalinti iš Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjo posto.

Po tokio komisijos verdikto I.Zaleckis iškart susirgo ir nedarbingumo pažymėjimą turi iki šiol.

Nepaisant to, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė pasirašė įsakymą, kuriuo I.Zaleckiui paskelbtas verdiktas – jis po ligos turės grįžti į žemesnes pareigas. Pirmoji jo darbo diena grįžus į savivaldybę bus Viešosios tvarkos skyriuje, kuriame jis dirbs vyresniuoju specialistu.

I.Zaleckis ne tik perkeltas į žemesnes pareigas, bet jam bus mokamas ir mažesnis atlyginimas – valdininko piniginė per mėnesį paplonės maždaug 800 litų.

Teisme – dažnas svečias

Komisija I.Zaleckio veiklą nepatenkinamai įvertino, nes ne tik suprastėjo jo kvalifikacija, tačiau jis mieste prarado pasitikėjimą kaip sporto lyderis.

Viena priežasčių – valdininkas pastaruoju metu turi nemažai reikalų su teisėsauga. Klaipėdos miesto apylinkės teismas jį nuteisė baudžiamojoje byloje dėl svetimo turto sugadinimo. Teismas pripažino, jog I.Zaleckis plaktuku sudaužė dviejų savo giminaičių automobilius. Šį sprendimą klerkas yra apskundęs aukštesniosios instancijos teismui ir prašo išteisinimo.

Neseniai Klaipėdos apygardos teismas nepasigailėjo I.Zaleckio ir paliko galioti kitą Klaipėdos miesto apylinkės teismo sprendimą – atimti teisę metus vairuoti automobilį ir skirti 1,3 tūkst. litų baudą. Tokia sankcija valdininkui taikyta už tai, kad jis pareigūnams įkliuvo, kai neblaivus vairavo automobilį. Jam nustatytas lengvas girtumo laipsnis.

I.Zaleckis už Kelių eismo taisyklių pažeidimus yra baustas daugybę kartų.

Gali skųstis teismui

Valdininkas komisijos sprendimą jo veiklą įvertinti nepatenkinamai ir skirti į žemesnes pareigas dar gali apskųsti teismui. I.Zaleckis "Klaipėdai" yra sakęs, jog svarsto galimybę tokia teise pasinaudoti.

Klaipėdos mero pavaduotojas Vytautas Čepas, kuruojantis miesto sporto reikalus, užimti Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjo pareigas yra pasiūlęs Kastyčiui Augaičiui, kuris šiuo metu dirba Švietimo ir mokslo ministerijos Švietimo kokybės ir regioninės politikos departamento vyriausiuoju specialistu Klaipėdoje.

Tačiau uostamiesčio savivaldybės administracijos vadovai tikino, jog dėl Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjo posto kol kas nevyksta jokie svarstymai, nediskutuojama ir dėl galimų kandidatų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių