Pereiti į pagrindinį turinį

J. Janonio gatvėje žada tvarkyti byrantį pastatą

2022-03-21 13:27

Virš 30 metų tebestovintis pastatas J. Janonio g. 2 rekonstruojamas veikiausiai nebus. Tačiau jo savininkai apie prastą statinio būklę perspėti, o dėl pavojų praeiviams keliančio byrančio tinko greitu metu bus imamasi bent minimalaus pastato sutvarkymo.

Baisu: tinkas gali nukristi ir tiesiai praeiviams ant galvų.
Baisu: tinkas gali nukristi ir tiesiai praeiviams ant galvų. / Indrės Kiseliovaitės nuotr.

Prieš kelias savaites į dienraštį „Klaipėda“ kreipėsi klaipėdietė, sunerimusi, dėl to, kad eidama pro minėtą pastatą niekur nepastebėjo „stop“ juostų, nors aplink – itin pavojinga, tinkas byra dideliais gabalais.

Be įspėjamųjų ženklų tebedirba ir ten įsikūręs lombardas bei drabužių parduotuvė.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Lino Lapinsko, praeitą savaitę tvarkos skyriaus darbuotojai buvo nuvykę apžiūrėti minėtą pastatą.

„Esame išsiuntę savininkui reikalavimą susitvarkyti statinį, kad atitiktų bent minimalius Miesto tvarkymo ir švaros taisyklių reikalavimus. Patarėme jiems apsitverti. Kiek supratau, bent aplink esančios nuobyros jau sutvarkytos. Kaip ir minėjau, šis pastatas nėra mūsų skyriaus kompetencija, kadangi jis vis dar naudojamas, o mes tvarkome apleistus pastatus. Jeigu pamatytumėte apleistą pastatą, geriausia būtų kreiptis e. laišku į bendrą savivaldybės e. paštą. Ten būtų nukreipta statybų skyriui ir jie organizuotų techninę priežiūrą“, – teigė L. Lapinskas.

Kadangi Viešasis tvarkos skyrius už šį pastatą neatsakingas, minėto pastato savininkas, nors ir neprižiūri savo nuosavybės ir kelia grėsmę praeiviams, baudos už tai negautų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų