Jachtą „Ambersail 2“ Klaipėda pasitiko su trispalvėmis ir lietumi

  • Teksto dydis:

Vėlyvą gegužės 27-osios rytą Klaipėdos uostas su rūku ir lietumi pasitiko iš intensyvaus Karibų regatų sezono su pergalėmis į Lietuvą grįžtančią jachtą „Ambersail 2“. Tai – pirmas kartas, kai ši, viena iš aštuonių pasaulyje profesionalių sportinių jachtų, vadovaujama patyrusio kapitono Lino Ivanausko, atplaukė į savo namų uostą Klaipėdą.

Iš pradžių jachtos pasitikimas planuotas sekmadienio pavakarę, tačiau paskutiniame jos kelio etape – nuo Kylio kanalo iki Klaipėdos – trūko palankaus vėjo, tad jachta vėlavo.

Šiuos metus pasitikusi Atlanto vandenyne, kelionėje nuo Lisabonos link Karibų, „Ambersail 2“ jau sausį pagerino lenktynių aplink Barbadoso salą rekordą. Kovo pradžioje ji iškovojo antrąją vietą „St Maarten Heineken“ regatoje, balandžio mėnesį – trečiąją vietą „Les Voiles de St. Barth“ regatoje, o gegužės pradžioje – antrąją vietą Antigvos buriavimo savaitėje.

Po intensyvaus Karibų sezono dabar jachta porą savaičių praleis Klaipėdoje, kur jai bus atliekama techninė apžiūra bei ruošiamasi tolimesniems startams. Artimiausias jų – jau birželio 30 d. „ÅF Offshore Race“ – prestižinės lenktynės aplink Gotlando salą Baltijos jūroje.

„Į šias varžybas ketiname pasikviesti keletą jaunųjų buriuotojų. Tą darysime ir ateityje. Norime, kad jaunieji buriuotojai turėtų galimybę tobulėti ne tik plaukdami olimpinių klasių laivais, tačiau ir šituo galingu bolidu“, - apie ateities planus pasibaigus Karibų sezonui pasakojo „Ambersail 2“ komandų vadovas Arvydas Paunksnis.

Po lenktynių Baltijos jūroje, sezoną „Ambersail 2“ tęs bent keliose regatose Viduržemio jūroje, o kitų metų pradžioje vėl planuoja pajudėti per Atlantą Karibų link.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ozys&Ozesnis

Ozys&Ozesnis portretas
O kodel toki patriotini spermos issiverzima nepavadinote Янтарный парус ??????
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių