Japonų kalbos centras kvies mokytis ne tik kalbos, bet ir japoniškos kultūros

  • Teksto dydis:

Vienintelis Vakarų Lietuvoje japonų kalbos centras „Seito San“ šiemet užbaigė pirmąjį mokymo semestrą ir ateinančius metus pasitinka su dar didesnėmis veiklos ambicijomis, tarp kurių – tradicinio japonų kabuki teatro Klaipėdoje įsteigimas.

Pirmieji mokiniai – garbės nariai

Šiemet Klaipėdoje veiklą pradėjęs vienintelis Vakarų Lietuvoje japonų kalbos centras „Seito San“ užbaigė pirmąjį mokymo semestrą. Pirmąjį pusmetį centre mokėsi 34 skirtingo amžiaus suaugusieji bei vyresni nei 12 metų vaikai.

Visiems baigusiems pirmąjį semestrą buvo įteikti A1.1 lygio japonų kalbos žinių sertifikatai.

Dar šių metų kovo mėnesį „Seito San“ centre buvo surengta ir unikali, japoniška kultūra alsuojanti, inauguracijos ceremonija, kurios metu pirmieji centro mokiniai tapo oficialiais centro garbės nariais.

Klaipėdos licėjaus nuotr.

Dar daugiau kultūros ir naujas statusas

Šv. Pranciškaus Asyžiečio vienuolyne (Savanorių g. 4) įsikūrusį japonų kalbos centrą pernai įsteigė Klaipėdos licėjus ir uostamiesčio vienuolių pranciškonų bendruomenė.

Pasak centro vadovo, pranciškonų kunigo ir vienuolio Benedikto Sigito Jurčio, po vasaros atostogų centras naujus bei jau esamus „Seito San“ narius pasitiks su nauju statusu ir dar labiau prasiplėtusiu veiklų spektru.

Klaipėdos licėjaus nuotr.

„Nuo rugsėjo mėnesio „Seito San“ taps ne tik japonų kalbos mokymo, bet ir japonų kultūros puoselėjimo centru. Centre ketiname organizuoti įvairius su Tekančios saulės šalies kultūra susijusius renginius. Taip pat centre bus kuriamas ir unikalus japonų kabuki teatras“, – ateities planais dalijasi brolis Benediktas.

Klaipėdos licėjaus nuotr.

Galimybės mokytis įvairaus amžiaus žmonėms

Klaipėdos licėjaus direktorės dr. Reginos Kontautienės teigimu, „Seito San“ centre ateinančiais mokslo metasi bus naujienų ir japonų kalbos ugdymo srityje.

„Itin džiugu, kad šiemet šios išskirtinės kalbos atskirose grupėse galėjo kokybiškai mokytis tiek vaikai nuo 12 metų, tiek ir įvairaus amžius suaugusieji. Kitąmet centre bus formuojamos atskiros grupės naujiems bei jau pažengusiems mokiniams, kurie galės toliau tęsti kalbos tobulinimo procesus pagal jau pradėtą ugdymo programą“, – teigia dr. R. Kontautienė.

Japonų kalbos mokytojai Ieva Šataitytė ir Vytautas Dumčius. Klaipėdos licėjaus nuotr.

„Seito San“ centre japonų kalbos toliau mokys Japonijos ordino už nuopelnus šios šalies kultūrai savininkas ir japonų kalbos mokytojas Vytautas Dumčius.

Pasak „Seito San“ centro atstovų, visi norintys išmokti japonų kalbos ir iš arčiau pažinti šios unikalios šalies kultūrą jau gali registruotis į naujas mokymų grupes. Mokymai naujoms ir esamoms grupėms startuos rugsėjo pradžioje. Registracija: https://klaipedoslicejus.lt/japonukc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių