J. Proskurinas jaunimą įkvepia verslui: užsidirbti pinigų galite iš bet kokios idėjos

Keturių restoranų savininkas, verslininkas Jurijus Proskurinas savo patirtimi, kuriant verslą, dalijosi su uostamiesčio jaunuomene. Į šviečiamąją paskaitą „Kryptis – verslas. Važiuojam!“ jaunimą pakvietęs klaipėdietis pabrėžė atsidavimo, tikėjimo savo vizija ir atkaklių pastangų svarbą.

J. Proskurino kaip verslininko kelias prasidėjo netikėtai. Jis, būdamas vos 20 metų, atidarė pirmąjį savo barą.

Jurijaus nenoras būti tiesiog samdomu darbuotoju transformavosi į aistrą savam verslui, tai skatino pomėgis maisto gaminimui, skanaus maisto kūrimui.

Savo patirtimi Jurijus dalijosi su jaunaisiais klaipėdiečiais, kurie į jo paskaitą susirinko Imanuelio Kanto bibliotekos Jaunimo skyriuje.

„Nors aistra versle yra svarbi, ji sudaro tik nedidelę verslumo kelionės dalį. Pagrindas yra atsidavimas darbui, tikėjimas savo vizija ir nepaliaujamos pastangos. Nesvarbu, kuo užsiimsite, šiuo laikotarpiu galite užsidirbti pinigų iš bet kokios idėjos“, – susitikimo metu savo įžvalgomis dalijosi pašnekovas.

Jurijus pabrėžė ne tik vidinio užsidegimo ir atsparumo svarbą, jis taip pat patarė pradedantiesiems verslininkams ieškoti mentorių, prasitaręs, kad jam pačiam ankstyvaisiais metais būtų labai pravertę patarimai.

Pasak J. Proskurino, versle labai svarbus originalumas: įspūdingas pavadinimas ir unikali koncepcija gali išskirti įmonę, panašiai, kaip knygos viršelis pritraukia skaitytojus.

Nepaisant sėkmės, Jurijus yra patyręs ir nemažai nesėkmių. Jis baimę laiko būtina verslumo dalimi ir teigia, kad ji skatina kruopštumą bei atsargumą.

„Baimė yra gerai. Jei nebijai, vadinasi, tau nerūpi. Mano asmeninė patirtis liudija trapią pusiausvyrą tarp sėkmės ir nesėkmės“, – pastebėjo jis.

Jurijus pasakojo, kaip, įveikiant nesėkmes, vyksta asmeninis ir profesinis augimas, iššūkiai paverčiami galimybėmis.

„Nepaisant to, kad susidūriau su moraliniais ir finansiniais sunkumais, išlikau tvirtas, įrodydamas, kad atsparumas ir atkaklumas yra ilgalaikės sėkmės pagrindas“, – kalbėjo J. Proskurinas.

Tokiomis paskaitomis siekiama puoselėti verslumo kultūrą tarp uostamiesčio jaunimo, suteikti jiems žinių, įgūdžių ir įkvėpimo, reikalingų sėkmingam verslui pradėti, taip prisidedant prie bendro Klaipėdos miesto augimo ir klestėjimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

OPS

OPS portretas
Naujas milionerius.))) Makaronus kabina jaunimui. Mačiau tokiu. Paskui reikia ji jo versla investuoti. )))) Finišas bankruotas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių