Jaunimo mugėje Klaipėdoje – tūkstančiai lankytojų

Studentai, moksleiviai, kiemo draugai ir šiaip bendraminčiai šį penktadienį būriais traukė į LCC tarptautinio universiteto Michaelsen centre vykusį renginį „Jaunimo mugė 2013 „.
Aštuntą kartą surengtas projektas šį kartą sutraukė dar daugiau lankytojų.

„Todėl, kad vyko daug koncertų ir pasirodymų. Pasirodo, jaunimui to labai reikėjo. Šį kartą mugėje savo veiklos pristatymo stendus įkurdino 37 dalyviai. Nuotaikos labai geros, yra tokių lankytojų, kurie tris valandas praleido mugėje ir visą tą laiką rado ką veikti“, – džiaugėsi Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacijos „Apskritasis stalas“ Michailas Denisenko.

Renginys skirtas tam, kad jaunimas susipažintų su nevyriausybinių organizacijų veikla. Jaunimui tai puiki proga pasirinkti kokią nepamokine veikla jiems užsiimti.

Renginyje prisistatė politinės, verslo, socialinę pagalbą teikiančios, sporto, moksleivių, šokių ir muzikos, skautų, blaivybės bei studentiškos jaunimo organizacijos.

Nebus pamiršti ir informaciniai jaunimo portalai, aukštosios mokyklos, karinės, gamtosauginės jaunimo organizacijos ir valstybinės institucijos, siūlančios savanorystę.

„Kariškiai sulaukė labai daug dėmesio, nes jų amunicija, rūbai labai traukė dėmesį. Daug jaunimo domėjosi Kuršių nerijos nacionalinis parko direkcijos veikla. Apie šimtas savanorių užsirašė į parko direkcijos siūlomas veiklas“, – stebėjosi M.Denisenko.

Daug jaunimo būriavosi prie muzikine veikla užsiimančių įstaigų stendų.

Šiais metais renginyje dalyvavo ne tik jaunimo ar su jaunimu dirbančios organizacijos, bet ir aukštosios mokyklos, savivaldybės neformalaus ugdymo įstaigos.

Prie renginio prisijungė Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija, ypatingą dėmesį skirianti savanorystei, Lietuvos kariuomenės atstovai, Klaipėdos moksleivių saviraiškos centras, daugybė socialinių organizacijų: Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos Klaipėdos skyrius, Dvasinės pagalbos jaunimui centras. Daugelis parodos dalyvių siūlė jaunuoliams bent mėnesiui įsitraukti į naują veiklą.

Jaunimui koncertavo Vytautas Kairys, Ingrida Toleikytė bei „Freaks on Floor“, šokių klubas „Ufas“, grojo muzikos studija „Grock“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tas pats

tas pats portretas
Pasaka... grazus renginys. PIRMYN IR TAIP TOLIAU...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių