Pereiti į pagrindinį turinį

Jaunimui – žingsniai savivaldybės link

2014-09-25 10:57
Veikla: Jaunimo forumo dalyviai galėjo artimiau susipažinti su jaunimo politika, jos veikimo būdais, struktūra, valdymu. Veikla: Jaunimo forumo dalyviai galėjo artimiau susipažinti su jaunimo politika, jos veikimo būdais, struktūra, valdymu.

Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacija "Apskritasis stalas" (KLAS) prieš kelias dienas vykusiame Jaunimo forume savo vienijamus narius mokė būti miesto merais, jaunimo reikalų koordinatoriais, piktais administratoriais ir nieko nenusimanančiais studentais.

Atsidūrė politikos džiunglėse

Pagrindinis Jaunimo forumo tikslas – artimesnis bendravimas ir bendradarbiavimas tarp organizacijų, kurias vienija KLAS.

Per dvi dienas dalyviai turėjo galimybę pažinti save, suprasti, kaip jie elgiasi kritinėse ir palankiose situacijose.
Taip pat artimiau susipažinti su jaunimo politika, jos veikimo būdais, struktūra, valdymu.

Svarbiausia KLAS laikinai einančio pareigas pirmininko Aivaro Vaiginio išskirta nauda dalyviams – galimybė pamatyti, kaip realiai Klaipėdos miesto savivaldybėje yra sprendžiamos problemos ir priimami sprendimai.

Renginyje – dvi dalys

A.Vaiginis, vienas pagrindinių pirmojo Jaunimo forumo organizatorių,  pasakojo, kad idėja supažindinti jaunimo organizacijų narius su jaunimo politika jau seniai buvo gvildenama už uždarų durų.

Diskusijų metu su organizacijų vadovais išryškinus aktualiausias problemas buvo nuspręsta, kad aktyviam jaunimui reikia realiai susipažinti su tikrąja politikos virtuve.

"Įvyko dviejų dienų renginys, kurio pirmoji pusė buvo skirta susipažinti, susibendrauti. Organizacijų nariai dalyvavo ir keliose paprastesnėse simuliacijose, kurios skatino bendradarbiavimą ir  dalijimąsi gerąja patirtimi", – apibendrino A.Vaiginis.

Antrąją dieną dalyviai kibo į darbus ir gilinosi į jaunimo politikos veiklos ypatumus: kaip visa tai veikia Lietuvoje ir konkrečiai – Klaipėdos miesto savivaldybėje.

Laužė stereotipus

Rūta – Klaipėdos valstybinės kolegijos studentų atstovybės delegatė Jaunimo forume.
Mergina drąsiai teigė, kad renginyje dalyvavo vedama gerų norų – buvo paprašyta vertėjauti, tačiau po dviejų dienų darbo suprato, kad tai buvo neįkainojama ir visiškai teigiama patirtis.

"Labiausiai man patiko simuliacijos, kurių metu veikdami mokėmės. Supratome dabartinę struktūrą uostamiesčio savivaldybėje, svarbiausia – ką daryti ir kur kreiptis norint pateikti ir įgyvendinti savo organizacijos projektą" – naujomis žiniomis džiaugėsi Rūta.

Realybė – kitokia

Lietuvos verslo kolegijos studentų atstovybės (LTVK SA) delegatas forume Vilhelmas jau ne vienus metus domisi jaunimo politika ir įvairiais projektais. Tad simuliacijos jam – ne naujiena.

Tačiau vaikinas pripažįsta, kad jaunimo forumas į galvą įdėjo vieną pagrindinę mintį.

"Kuo giliau į mišką – tuo daugiau medžių. Sužinai daug, tačiau kartu supranti, kiek iš tiesų mažai žinai", – savo patyrimais dalijosi LTVK SA narys.

Mokymuose jaunimo reikalų koordinatoriumi pabuvęs Vilhelmas suprato, kad tai, kaip darbas atrodo išorėje, su realybe neturi nieko bendra. Taip pat ir visuomenėje susiformavę stereotipai neatitinka tikrovės. Anot jo, politikoje vykstantys procesai yra kur kas sudėtingesni.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų