J.Aušra: esu pasirengęs padėti naujajam įmonės vadovui

Aštuonerius metus "Klaipėdos naftai" vadovavęs Jurgis Aušra savo posto neišsaugojo – nuo ketvirtadienio jo pareigas perėmė vilnietis ekonomistas Rokas Masiulis.

Gandai apie galimą 69 metų J.Aušros atleidimą iš generalinio direktoriaus pareigų sklandė jau pusantrų metų, tačiau Energetikos ministerijai priklausančios "Klaipėdos naftos" valdyba jį atleido trečiadienį.

Pasak energetikos viceministro ir šios bendrovės valdybos pirmininko Romo Švedo, toks sprendimas buvo priimtas abipusiu susitarimu.

Buvęs "Klaipėdos naftos" generalinis direktorius J.Aušra tvirtino, jog bendrovę palieka ramus, žinodamas, kad per visus vadovavimo metus nemažai pasiekta.

"Didžiausias mano pasididžiavimas ir prieš šalies žmones, ir prieš valdžią yra tai, jog sugebėjau įrodyti, kad ir valstybinė įmonė gali dirbti efektyviai bei pelningai. Šiandien naujajam vadovui įmonės kasoje palieku 63,5 mln. litų grynų pinigų, kuriuos jis gali naudoti kaip nori. Taigi išeinu pakelta galva", – tvirtino J.Aušra.

J.Aušros vadovavimo laikotarpiu bendrovėje buvo įvestos griežtos vidaus taisyklės, kurių visi paiso – darbuotojai nerūko, nevartoja svaigiųjų gėrimų, į darbą važinėja ne tarnybiniais, o privačiais automobiliais.

Artimiausiu metu J.Aušra teigė ketinantis pailsėti, tačiau nepraranda vilties ateityje dar padirbėti.

"Turiu 116 neišnaudotų atostogų dienų, tad dabar ilsėsiuosi. Tačiau po atostogų niekur dingti neketinu, taip pat nepaliksiu Klaipėdos. Tad jeigu dar būsiu reikalingas, esu pasirengęs padėti naujajam įmonės vadovui", – savo planų neslėpė J.Aušra.


Šiame straipsnyje: jurgis aušraKlaipėdos nafta

NAUJAUSI KOMENTARAI

riimii

riimii portretas
kas ji cia sugalvojo ikisti,dar vienas privatizatorius is leo lt,uztenka cia tu vagiu ir taip.suskiai vilniskiai niekaip neprivalgo,vis alkani vaiksto.

aaaa

aaaa portretas
cia tai teisybe,lenda ne i savo lizda,parduos viska sukciai

Rimis

Rimis portretas
pamatysit toj parduos klaipedos nafta, vientelis jurgis priesinosi, tai ismete ji
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių