Joniškės kapinėms – priekaištai: trūksta tvarkos?

Joniškės kapinėse trūksta tvarkos – tokį nusiskundimą išreiškė klaipėdietė Ilona. Nuvažiavusi aplankyti artimųjų kapų, moteris nustebo, kad šioje vietoje aplink stūkso žolės, net trukdančios pasiekti kapavietes.

Pernai dėl šios problemos klaipėdietei teko ieškoti asmens, galinčio nupjauti žolę, šiemet – situacija, jos teigimu, identiška.

Moteris sakė, jog neiškentusi ėmėsi tvarkyti pati, kad bent truputį aplinka būtų gražesnė.

"Nuvažiavome ir labai išsigandome, nes pamatėme žolėmis apaugusias kapines. Ir pernai buvo iškilusi ši problema, turėjome patys ieškoti ir samdyti žmones, kurie sutvarkytų Joniškės kapinių aplinką. O šiemet vėl neįmanoma prie kapų prieiti. Nors mūsų artimųjų kapai plytelėmis iškloti, aplink – vien žolės, nematyti kapų. Neseniai patys atvažiavome ir peiliais pjovėme. Absurdas", – piktinosi Ilona.

Tačiau Klaipėdos kapinių priežiūros tarnybos vadovė Daiva Breivė teigė, kad kapinių aplinka tvarkoma kasdien, bet takeliai iki kapaviečių ir pačios kapavietės – gyventojų atsakomybė.

"Nuo pirmadienio kapinės yra tvarkomos, šienaujamos. Tvarkome kiekvieną dieną. Už viešąsias erdves kapinėse atsakingi esame mes, o už kapavietes ir kapaviečių apėjimo takelius atsakingi žmonės. Galite nuvažiuoti ir pasižiūrėti, tikrai yra atliekami šie darbai, ir dalis kapinių jau nušienauta", – nurodė D.Breivė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kapų lankytoja

kapų lankytoja portretas
baisu koks biaurumas Joniškės kapinėse žolė iki juosmens gal nuvažiokite į rajonus ten pamatysite kaip viskas gražiai atrodo

Ginta

Ginta portretas
Lėbartuose artimųjų kapų prieigos buvo apaugusios žole iki juosmens. Skambinau į kapinių tvarkymo tarnybą, žadėjo, kad nupjaus. Nenupjovė. Važiavome patys su pjautuvu ir nusipjovėme suvešėjusią žolę apie kapą. Ankstesniais metais kapų tvarkymo tarnyba žolę nupjaudavo. Šiemet netvarka.

KLP

KLP portretas
Ką tik buvom ten. Viskas apžėle, ir ne vieno tvarkytojo
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių