Jubiliejiniam Gargždų miesto gimtadieniui sukurtas ženklas kviečia įkvėpti istorijos

Šie metai Gargždams ir visiems jų gyventojams ypatingi – miestas švenčia 770-ąjį jubiliejų ir yra vienas iš seniausių Lietuvos miestų. Šia proga buvo sukurtas specialus ženklas, kviečiantis įkvėpti istorijos ir drauge ją kurti.

„Jau kuris laikas gargždiškius ir miesto svečius skvere prieš autobusų stotį pasitinka užrašas „Gargždai 770“, o iš arčiau matyti ir specialus miesto jubiliejui kurtas ženklas. Jo simbolika – baltiška ir pristato keturių kultūrų, keturių vandenų sinergiją, Gargždų istoriją. Kiekvienas esame jos dalis ir nepaliaujamai kuriame ateities kartoms“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Miesto istorija prasidėjo pirmuoju paminėjimu istoriniuose šaltiniuose 1253-iaisias ir vėliau buvo lydėta tiek skaudžių, tiek džiugių įvykių. 770 metų – tai laikas, per kurį gyvenome, kūrėmės, kariavome, liūdėjome, statėmės, džiaugėmės ir toliau gyvename kurdami gražesnius Gargždus.

„Pasitinkant ir švenčiant 770-ąjį Gargždų jubiliejų, laukia daugybė įdomių renginių. Kviečiu visus tapti miesto istorijos dalimi – kurti instaliacijas, organizuoti parodas, konferencijas ar kitus renginius, kurie atspindėtų temą „Gargždai 770 – Įkvėpti istorijos“, taip pat naudoti šį ženklą jų afišose, kvietimuose ir kasdienėje veikloje“, – kviečia vicemerė Ligita Liutikienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių