Jubiliejus – proga investuoti į išmanumą

Norėdamos užtikrinti efektyvią objektų apsaugą šioje srityje dirbančios įmonės privalo žengti koja kojon su naujausiomis technologijomis bei vienu žingsniu lenkti tykančią grėsmę. Būtent todėl jau du dešimtmečius gyvuojančio saugos bendrovės „Argus“ savininkas ir generalinis direktorius Romualdas Jonaitis neabejoja, kad didžiausias investicijas būtina skirti išmaniosioms saugos technologijoms.

Norėdamos užtikrinti efektyvią objektų apsaugą šioje srityje dirbančios įmonės privalo žengti koja kojon su naujausiomis technologijomis bei vienu žingsniu lenkti tykančią grėsmę. Būtent todėl jau du dešimtmečius gyvuojančio saugos bendrovės „Argus“ savininkas ir generalinis direktorius Romualdas Jonaitis neabejoja, kad didžiausias investicijas būtina skirti išmaniosioms saugos technologijoms.

Mini jubiliejų

– Saugos bendrovė „Argus“ šiomis dienomis mini dvidešimtmetį. Ką apie saugos paslaugų rinką sako ilgametė tokių paslaugų teikimo patirtis?

– Saugos paslaugas teikiame ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje, todėl turime galimybę stebėti skirtingas rinkas. Mūsų sukaupta ilgametė patirtis rodo, jog saugos paslaugų rinka vis aktyviau pagrindines investicijas kreipia į išmaniąsias technologijas. Vertinant tai, kaip kinta saugos paslaugų teikimas, galima numatyti, kad išmaniosios technologijos ateityje padės išsiversti su kuo mažiau žmogiškųjų resursų.

Prioritetas – kompetencija

– Ar tai reiškia, kad ateityje reikės vis mažiau darbuotojų, nes juos atstos kompiuteriai?

–  Tokio scenarijaus, bent jau mūsų bendrovėje, nepranašauju. Kaip jau minėjau, išmaniosios technologijos padės išsiversti su mažiau žmogiškųjų resursų, tačiau darbuotojų vis tiek reikės, o tokio darbo atlygis didės. Tikėtina, jog keisis darbuotojams siūlomos užduotys, bus reikalaujama daugiau kompetencijos. Apsaugos darbuotojas turi būti ne tik gero fizinio pasirengimo, bet taip pat išmanyti naujausias šiuolaikines technologijas. Darbuotojų įgūdžių bei kompetencijos tobulinimas „Argus“ – prioritetinė sritis, todėl į tai investuojame planingai.  Informacinių technologijų specialistai nuolatos vyksta į pasaulines parodas, sudaromos visos reikalingos sąlygas, kad jie jaustų pasaulinį pulsą, žinotų apie naujoves šioje srityje. 

– Kaip žinia, „Argus“ taip pat aktyviai investuoja į išmaniąsias technologijas. Ar jaučiate šių investicijų naudą?

– Mūsų bendrovė iš tiesų šiuo metu aktyviai stiprina savo pozicijas minėtoje srityje. Praėjusiais metais investavome 150 tūkst. eurų į apsaugos paslaugų valdymo centrą, o šiemet planuojame investuoti dar 200 tūkst. eurų į išmaniųjų apsaugos sprendimų diegimą. Be abejonės, šios investicijos atsiperka. Dėl nuolatinio tobulėjimo pastebimai auga ir apyvarta. Skaičiuojame, kad šiemet pajamos augs maždaug 10 proc. Kaip minėjau, daug dėmesio skiriama ir bendrovės darbuotojams, todėl invesyicijų bus ir šioje srityje. Šiuo metu „Argus“ yra įdarbinusi 1100 žmonių, dar šiemet  darbuotojų būrys turėtų pastebimai pagausėti.

Pastangos – dėl klientų

– Ar išties didelės investicijos palengvina, modernina tik bendrovės darbą ir tik ji pati tai jaučia, ar yra ir kokybinių pokyčių jūsų klientams?

– Visų investicijų, išlaidų bei naujovių imamasi tam, jog mūsų teikiamų paslaugų ratas plėstųsi bei jos taptų vis modernesnės, aukščiausios kokybės, todėl tai pastebi ir mūsų klientai. Pastaraisiais metais itin aktyviai dirbame apsaugos paslaugų tobulinimo srityje. Esame sukūrę bei sėkmingai pritaikę unikalią metodogiją, kuri naudojama vertinant saugomų objektų rizikas ir sprendžiant kaip galima jas sumažinti bei pašalinti. Ši išskirtinė metodika tiek mums, tiek klientui patogi tuo, jog pasikeitus situacijai objekte ją galima operatyviai įvertinti ir iš naujo  pateikti naują apsaugos sprendimą. Metus kurta ir tobulinta metodika leidžia planuoti ilgalaikę apsaugos politiką, todėl klientams lengviau planuoti investicijas į saugumą. Mūsų tikslas – nuolat tobulėti ir kiekvienam mūsų klientui pasiūlyti tai, kas tuo metu pasaulyje yra nauja, kokybiška ir inovatyvu. Juk kalbame apie saugumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių