Judri gatvė skęsta tamsoje: klaipėdiečiai baiminasi nelaimių, įžvelgia realų pavojų

Judri Labrenciškės gatvė skęsta tamsoje. Gyventojai baiminasi joje tamsiuoju paros metu galinčių įvykti nelaimių. Vis dėlto bent jau miestas planų gatvėje įrengti apšvietimą kol kas neturi.

Klaipėdos pašonėje įsikūrę gyventojai apie būtinybę apšviesti Labrenciškės gatvę užsimena jau ne pirmą kartą.

Žmonės įspėja, kad kasdien gatvę dalijasi automobiliai, dviratininkai, pėstieji, o sutemus kyla reali eismo įvykių grėsmė.

"Mes atsidursime kalėjime, tikrai sužalosime žmogų", – nuogąstavimų neslėpė čia gyvenanti moteris.

Tiesa, gyventojai ir patys pripažįsta, kad pėstiesiems stinga sąmoningumo – retas įsisega atšvaitą ar kitaip pasirūpina, kad būtų matomas tamsiame kelyje.

Miestiečiai neslepia nusivylimo, kad, miestui vis planuojant ateinančių metų darbus, ši gatvė būna pamirštama. Toks pats likimas žmonių lūkesčius ištiko ir šiemet.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė teigė, kad kol kas miesto planuose nėra numatyta įrengti apšvietimo Labrenciškės gatvėje.

Gyventojams belieka tikėtis, kad šviesa gatvėje ir tobulesnė infrastruktūra atsiras toliau vystantis kvartalui. Kol kas su miestu nėra sudaryta tokių galimus investuotojų planus rodančių infrastruktūros sutarčių.

Savivaldybės atstovai sako, kad kasmet planai yra sudėliojami pagal prioritetus, tad tikėtina, jog minėta gatvė tiesiog neatitinka kriterijų.

Per artėjančius trejus metus numatomi apšvietimo projektavimo ir įrengimo darbai nemažoje dalyje to laukiančių miesto vietų.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėja vardijo, kad apšviesti planuojama I.Simonaitytės kalną, taką tarp Baltijos pr. 55 ir 63 namų, Vyturio gatvės dalį nuo Laukininkų g. iki Vyturio g. 23 namo, skverelį prie Herkaus Manto g. 36 namo.

"Tai yra tokie likę nedideli gabalėliai", – apibendrino I.Šakalienė.

Šviesiau taps ir Kaštonų, Turistų, Nėgių, Šlakių, Žiobrių gatvėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Naglam

Naglam portretas
O kai kokiose mogilose smonkei laukininkose reikes atnaujinti infrastruktura, parkavimo vietu nauju padaryti. Irgi gali išgirst susimeskit. Viskas kas Klaipedos miesto teritorijoje turi tokias pat teises. Net Klaipedos suburbus reikia inkorporoti ne linijom ant žemelapio ar ženklo perstatymu o naujais pilnais autobusu maršrutais keliais apšvietimais inžineriniais tinklais duoti suprast kad jie ne Gargždu o Klaipedos miesto dalis.

Pasipiktinusi pėsčioji...

Pasipiktinusi pėsčioji... portretas
Kitas tarybinis ūkis, tai Pajūrio gatvė su savo buldozerio šaligatviais...

Naglas

Naglas portretas
Tai susimeskit ir turesit
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių