Jūrininkai nori interneto laivuose

Atlikus apklausas paaiškėjo, kad net 87 proc. jūrininkų norėtų, jog laivuose būtų internetas.

Atlikus apklausas paaiškėjo, kad net 87 proc. jūrininkų norėtų, jog laivuose būtų internetas.

Neįtikėtina, kad naujausių technologijų laikais daugelyje prekybinių laivų dar vis nėra interneto. Tiksliau internetas yra, bet jis ribojamas. Dažnai internetu laivuose gali naudotis tik jo kapitonas.

Prieš internetą laivuose labiausiai yra nusiteikę jų savininkai. Laisvas priėjimas prie interneto laivuose reikštų didesnes laivų savininkų išlaidas. Kita priežastis, kodėl į laivus nediegiamas visuotinis internetas yra laivų savininkų įsitikinimai, kad internetas atitrauks jūrininkus nuo tiesioginio darbo.

Prieš internetą laivuose pasisako ir dalis vyresnio amžiaus jūrininkų.

„Ankstesniais laikais mes žaisdavome laivuose kortomis, rengdavome varžybas, nuolat bendravome tarpusavyje ir apie jokius internetus net nesvarstėme“, - maždaug tokius argumentus pateikia vyresnės kartos jūrininkai. Jie priduria, kad dabar laivuose jūrininkų santykiai yra pasikeitę – jie pasidarė uždaresni, daugiau laiko leidžia vienumoje, savo kajutėse.

„Skype“ ir „Facebook“ epochoje labai sunku yra gyventi laivuose izoliacijoje. Tai reikia keisti – jūrininkai negali būti izoliuoti nuo pasaulio“, - tokios nuomonės yra jaunesnių ir netgi komandinės sudėties jūrininkų, išskyrus laivų kapitonus.

Galima ir toliau ginčytis, svarstyti – reikia ar ne interneto laivuose? Faktas yra tas, kad vis daugiau jaunų žmonių renkasi ne jūrininko profesiją. Laivuose, kur įgulos sumažėjo ir darbo padaugėjo, nebeliko ne tik romantikos. Negalėdami naudotis internetu jūrininkai iš reiso sugrįžta tarsi iš kitos planetos – nežinodami, kas vyksta. Pripažįstama, kad jūrininkų izoliacija laivuose atgraso vis daugiau jaunų žmonių nuo šios profesijos.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

ss

ss portretas
cia kalba eina apie RAGUVA kuria pastatys ant begiu ir ten bus netas...sviesolaidinis

hmm

hmm portretas
Sprendimas paprastas, kiekvienas jūrininkas susimoka už internetą pats ir lai naudojasi. Sužinos kiek tas malonumas laive kainuoja.

įdomu

įdomu portretas
ar čia kalba eina apie kokio laivo "Venus" jūrininkus.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių