Pereiti į pagrindinį turinį

Jūrininkų prospekte prasidėjo remontas

2017-09-21 08:27

Uostamiestyje, Jūrininkų prospekte, ėmė plušėti kelininkai. Dėl darbų ribojamas eismas, tad vairuotojai turėtų būti atidūs. Gatvė bus atnaujinta kapitaliai – pakeista ne tik danga, bet ir apšvietimas.

Kas remontuos Jūrininkų prospektą, paaiškėjo dar vasaros pradžioje. Viešąjį konkursą, kurio metu buvo perkami darbai ir techninio projekto parengimas, laimėjo įmonė „Eurovia Lietuva“.

Bendra bendrovės ir savivaldybės pasirašytos sutarties suma siekia apie 3,24 mln. eurų.

Iš pradžių planuota, kad Jūrininkų prospekto remontas startuos liepą ar rugpjūtį, tačiau kelininkai čia pradėjo darbuotis tik praėjusią savaitę.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas atskleidė, kad užtruko parengti techninį projektą.

„Išreiškėme papildomą pageidavimą pakeisti gatvių apšvietimą. Reikėjo laiko sprendiniams sudėlioti“, – komentavo vedėjas.

Jūrininkų prospekte bus iš pagrindų atnaujinta danga – pakloti nauji šalčiui atsparūs asfalto sluoksniai, suremontuotas šaligatvis, pakeisti borteliai. Ketinama pakeisti ir gatvės apšvietimo žibintus.

Svarstyta galimybė šioje arterijoje sumontuoti ir naujus, vieno gamintojo šviesoforus, kad veiktų vadinamosios žaliosios bangos principu. Tačiau dar nėra aišku, ar ši priemonė bus įgyvendinta.

„Dar nesame gavę iš rangovo galutinių sprendinių dėl šviesoforų sąmatos. Kai žinosime konkrečius skaičius, tada apsispręsime. Jei reikės didelių investicijų, šios priemonės gali tekti atsisakyti“, – teigė vedėjas.

Uostamiesčio vairuotojai ilgą laiką keikė Jūrininkų prospektą. Gatvės būklė buvo prasta. Vietomis ši arterija išvagota gilių provėžų, atsivėrė duobės. Sudėtingiausia situacija buvo ties sankryžomis. Neabejotinai tam didelės įtakos turėjo ja nuolat važiuojantis sunkiasvoris transportas.

Iš pradžių manyta, kad Jūrininkų prospekto būklė – kur kas geresnė.

Svarstyta, kad gal užteks atnaujinti tam tikrus jo ruožus ar uždėti vieną 3–4 cm storio asfalto sluoksnį.

Siekiant sužinoti, kokia yra reali Jūrininkų prospekto būklė, praėjusiais metais atlikta ekspertizė. Paaiškėjo, kad situacija blogesnė nei galvota, jai reikia kapitalinio remonto.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų