Jūroje – galynėjimasis su bangomis: klaipėdiečiai turi kuo didžiuotis

Lietuvos Respublikos banglenčių ir irklenčių čempionatas, savaitgalį vykęs Melnragėje, tapo puikia proga pasigalynėti ne tik su bangomis, bet ir tarpusavyje. Klaipėdiečiai didžiuojasi, kad tarp moterų geriausiai pasirodė mūsų miesto sportininkė.

Prie uosto vartų vykusiame čempionate dalyvavo 18 vyrų ir 10 moterų banglentininkių bei keturi dalyviai irklenčių rungtyje.

"Labai džiugina moterų dalyvių skaičius. Pernai nesusirinko nė keturios dalyvės, tad moterų čempionatas neįvyko, tačiau dešimt – visų laikų dalyvavimo rekordas. Taip pat ir vyrų įskaitoje – 18 dalyvių iš Lietuvos dar nesame turėję, nors keletas stiprių sportininkų yra išvykę. Manau, tai patvirtina, kad banglenčių sportas juda teisinga kryptimi, ir augantys dalyvių skaičiai kalba patys už save", – mintimis dalijosi neseniai iš pasaulio čempionato grįžęs 2021 m. Lietuvos čempionas Girmantas Neniškis.

Lietuvos bangų sporto asociacija Lietuvos Respublikos čempionatus organizuoja nuo 2017 m., o ant pereinamosios taurės graviruojami Lietuvos čempionų vardai ir pavardės.

Šiemet tokia garbė teko 15-metei klaipėdietei Godai Staškevičiūtei.

"Tai yra mano mokinė, ji treniruojasi penkerius metus. Mūsų vaikinui nepasisekė, nes šiemet turėjo sunkią stuburo traumą ir nespėjo atgauti sportinės formos. Bet jam taip pat tik 15 metų, viskas dar prieš akis. Su suaugusiaisiais susirungti nėra taip paprasta", – pasakojo Klaipėdos banglentininkų treneris Tomas Ūksas.

Tarp vyrų geriausiai pasirodė Rokas Bakstys.

Laimėtojams buvo įteiktos pereinamosios taurės ir piniginiai prizai. Čempionės treneris tikino, kad didžiausia dovana – pats laimėjimas, teikiantis daugybę gerų emocijų.

Čempionatas vyko dvi dienas. Sąlygos varžytis ir stebėti varžybas buvo puikios – džiugino saulėta be vėjo diena.

Kaip pasakojo T.Ūksas, ne visada didelės bangos leidžia atsiskleisti banglentininkų meistriškumui: esant didelėms bangoms, sudėtingiau valdyti banglentes, nes jos pasiekia didesnį greitį, o tada tampa sudėtingiau manevruoti.

Banglentininkų čempionatas Klaipėdoje vyksta jau penkeri metai. 2020-aisiais jis neįvyko dėl pandemijos apribojimų ir kitų problemų.

Pirmuosius čempionatus rengė T.Ūksas, o kai susikūrė Lietuvos bangų sporto asociacija, šią misiją perėmė ji.

Abi dienas varžybas stebėjo daugybė į pajūrį pasivaikščioti atėjusių žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių