Pereiti į pagrindinį turinį

Jūros šventei diriguos naujas vadovas - R. Žiubrys

2013-02-09 10:29
Jūros šventei diriguos naujas vadovas - R. Žiubrys
Jūros šventei diriguos naujas vadovas - R. Žiubrys / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Viešajai įstaigai „Klaipėdos šventės“, kurios vienas pagrindinių darbų – organizuoti Jūros šventę, vadovaus konkursą laimėjęs Romandas Žiubrys, kuris jau rengia didžiausios uostamiesčio fiestos korekcijas.

R.Žiubrys konkurse „Klaipėdos švenčių“ vadovo pareigoms užimti buvo vienintelis pretendentas.

Manoma, jog kitus dalyvauti konkurse atbaidė keliami dideli reikalavimai. Paraiškas norėję pateikti kandidatai, be kitų valstybės tarnautojui keliamų reikalavimų, privalėjo turėti aukštąjį universitetinį ar jam prilygintą socialinių mokslų arba menų studijų srities išsilavinimą bei ne mažesnį nei dvejų metų vadovaujamo darbo patirtį. Sykiu su paraiška dalyvauti konkurse pretendentai turėjo pateikti ir įstaigos veiklos programą trejiems metams.

„Konkursas įvyko, nors buvo tik vienas pretendentas. Jis pasirodė tinkamai – išsprendė testą, išlaikė komisijos žodžiu surengtą egzaminą, todėl yra paskelbtas nugalėtoju“, – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė.

R.Žiubrys vadovauti „Klaipėdos šventėms“ veikiausiai pradės kovo pradžioje, nes dar reikia įveikti kelis formalumus – gauti pažymą iš Specialiųjų tyrimų tarnybos ir miesto tarybos palaiminimą.

Naujos pareigos R.Žiubriui taps savotiška gimtadienio dovana – kovo 8 dieną jam sukaks 36 metai.

Paklaustas, kodėl nusprendė dalyvauti konkurse, šiuo metu viešosios įstaigos „Klaipėdos publika“ vadovu dirbantis R.Žiubrys tikino, kad turi daug minčių, idėjų, planų ir „Klaipėdos šventėse“ bus didesnės galimybės jas realizuoti.

„Galima plėsti įstaigos veiklą, ieškoti partnerių kitose šalyse, papildomų finansavimo šaltinių renginiams. Manau, kad šioje įstaigoje mano planai ir vizijos gali būti įgyvendintos“, – užsidegęs kalbėjo R.Žiubrys.

Jis neslėpė, kad sykiu su jo atėjimu vadovauti „Klaipėdos šventėms“ gali keistis ir pagrindinio uostamiesčio renginio – Jūros šventės koncepcija.

„Visi supranta, kad Jūros šventei būtini pokyčiai, o jų galima pasiekti tik ieškant kompromisų tarp įstaigos, Klaipėdos savivaldybės, Jūrinės kultūros koordinacinės tarybos, atsižvelgiant į visus pageidavimus, tinkamai sudėliojant akcentus“, – vardijo pašnekovas.

R.Žiubrio teigimu, jį dalyvauti konkurse paskatino ir tai, jog svarstoma galimybė įstaigą „Klaipėdos šventės“ reorganizuoti į jūrinės kultūros centrą. „Tokią viziją tikrai palaikau, nes tokio centro Klaipėdoje labai reikia“, – įsitikinęs būsimas „Klaipėdos švenčių“ vadovas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų