Jūros šventės šurmulyje – eilė prie skiepų nuo koronaviruso

Jūros šventė jau įsisiūbuoja. Mugės palapinės apgultos pirkėjų. Ilgiausia eilė nusidriekė prie Atgimimo aikštės kampe įsikūrusios vakcinavimo komandos palapinės.

Iš tolo gerai matoma ryški palapinė vilioja smalsuolius. Dar labiau norisi sužinoti, kas čia vyksta, pamačius prie jos ilgą laukiančiųjų eilę. Pasirodo, čia įrengta viešosios įstaigos „Klaipėdos miesto poliklinika“ mobili vakcinavimo komandos palapinė.

Dvi prie kompiuterių palinkusios medikės nesustodamos registruoja norinčiuosius skiepytis. Palapinėje taip pat sukasi dvi medikės.

Apie 16.30 val. eilėje laukė apie 25 žmonės.

Jūros šventės dienomis dar vienas mobilus skiepijimo centras veiks Kruizinių laivų terminale. Šeštadienį medikai dirbs šešias valandas, sekmadienį mobilieji punktai dirbs, jei dar turės vakcinos.

Abiejose vietose skiepijama „Janssen“ vakcina.

Klaipėdos miesto poliklinikos vadovė Loreta Venckienė patikino, kad būtent šie skiepai pastaruoju metu yra paklausiausi, žmonės suprato, kad vakcina, kuria skiepijama tik kartą, yra labai patogi norintiems keliauti į užsienį ar gauti galimybių pasą.

„Kai turime „Janssen“ vakcinos, visada išsirikiuoja eilės. Patogiau, nes nereikia pakartotino skiepijimo ir netenka ilgai laukti europinių žaliųjų pasų. Ar šios vakcinos užteks visiems norintiesiems, nežinia. Prašėme ministerijos papildomai, bet davė labai nedaug. Visoms šventės dienoms Klaipėdoje turima apie tūkstantį dozių. Spėjame, kad per porą dienų jas visas panaudosime. Mes labiau suinteresuoti, kad klaipėdiečiai skiepytųsi. Šventės metu skiepijama nepriklausomai nuo žmogaus gyvenamosios vietos“, – kalbėjo L. Venckienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dabar

dabar portretas
bijosiu kur nors eiti, kad neužsikrėsčiau nuo jų.

pranys

pranys portretas
Kuo daugiau ,kitiems sveikiau

pranas karbauskas

pranas karbauskas portretas
Aciu visiems ,kurie skiepijasi ir skiepija.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių