Pereiti į pagrindinį turinį

Jūrų lordas aplankė Lietuvos karinį laivyną

2009-09-25 07:54
Susitiko: pirmasis jūrų lordas M.Stanhopas (iš kairės) ir O.Mariničius aptarė abiejų šalių bendradarbiavimo galimybes.
Susitiko: pirmasis jūrų lordas M.Stanhopas (iš kairės) ir O.Mariničius aptarė abiejų šalių bendradarbiavimo galimybes. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Lietuvos karinių jūrų pajėgos, bendradarbiaujančios su Jungtinės Karalystės karališkuoju laivynu, vakar iškilmingai priėmė šios šalies pirmąjį jūrų lordą.

Jungtinės Karalystės karališkojo laivyno štabo viršininkas admirolas seras Markas Stanhopas čia atvyko oficialaus vizito, kurio metu susitikęs su Lietuvos karinių jūrų pajėgų vadu jūrų kapitonu Olegu Mariničiumi aptarė abiem šalims svarbius bendradarbiavimo klausimus. Taip pat jis lankėsi Karo laivų flotilėje, kur apžiūrėjo lietuvių laivyną.

O.Mariničius patikino, kad Lietuva turi gana plačią bendradarbiavimo programą su šios valstybės karinėmis jūrų pajėgomis: "Kartu dalyvaujame įvairiose išminavimo operacijose, edukacijos programose – labai daug mūsų karių mokytis vyksta būtent į Jungtinę Karalystę, bendradarbiaujame NATO projektuose. Taip pat M. Stanhopas savo vizitu nori pagerbti Lietuvos karius, kurie dalyvauja misijose Afganistane. Jis pabrėžė, kad mūsų indėlis šioje srityje išties didelis".

O.Mariničius sakė, kad netrukus iš karališkojo laivyno planuojama įsigyti du karinius laivus, kurie į Lietuvą bus parplukdyti 2011 m. pabaigoje arba 2012 m. pradžioje.

Taip pat jūrų lordui buvo pristatytas ir naujausias Karinių jūrų pajėgų padalinys – Jūrų gelbėjimo koordinacinis centras, kurio funkcijos iš Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos buvo perimtos nuo šių metų sausio.

Pasak Karinių jūrų pajėgų viešųjų ryšių karininko Antano Brenciaus, per mėnesį šiam padaliniui tenka įgyvendinti vidutiniškai po dvi tris gelbėjimo operacijas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų