Jūrų muziejuje – du nauji gyvūnai

Liepos 9 d. jau po vidurnakčio Lietuvos jūrų muziejaus augintinių būrys pasipildė dar viena mažyle, 10,8 kg svorio ruoniukę pagimdė patelė Leny. Įprasta, kad ruoniai jauniklius veda pavasarį, tačiau prieš ketverius metus muziejuje apsigyveno keturi kitos ruonių rūšies atstovai - Rytų Atlanto paprastieji (dar vadinami jūrų šunimis). Jų gyvenimo ciklas skiriasi nuo Baltijos pilkųjų ruonių.

Gimusiai mažylei nebus liūdna augti, nes liepos 11 d. 9,8 kg svorio ruoniuką pagimdė Rytų Atlanto paprastoji ruonė Maila. Abiejų mažylių tėtis - patinėlis Tiga. Į Klaipėdą Tiga atkeliavo iš Hardeiveiko akvariumo.

Šių ruonių naujagimiai išvysta pasaulį jau pakankamai išsivystę, todėl gali išsyk savarankiškai plaukti. Vienintelis (labai retai du) ruoniukas gimsta be balto embrioninio kailiuko, kaip kad pilkųjų ruonių mažyliai. Pirmąsias gyvenimo dienas paprastojo ruonio jauniklis dažnai būna vandenyje ir nesitraukia nuo motinos, o į sausumą grįžta tik pailsėti. Motina maitina jauniklį 4-6 savaites.

Ruonė mažylį gali maitinti ir sausumoje, ir vandeny. Laktacijos metų ruoniukui formuojasi poodinis riebalų sluoksnis. Kaip priauginama pakankamai svorio, ruoniukas gali gyventi savarankiškai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių