Jūrų muziejuje išsiris tik vienas pingvinas

Kasmet pingvinais pradžiuginantis Lietuvos jūrų muziejus šiemet pirmą kartą turės ypač menką kraitį - iš devynių sudėtų kiaušinių gyvybė užsimezgė tik viename. Muziejaus darbuotojų apskaičiavimu, vienintelis pingvinukas pasaulį išvysti turėtų vasario 10 d.

Vos išsiritęs iš kiaušinio, mažylis pateks į Jūrų paukščių ir žinduolių skyriaus vedėjo Arūno Grušo rankas - jis net tris mėnesius dieną ir naktį globos pingvinuką. Pingvinų perinimo laboratorijoje mokslininkas nuolat stebės jauniklį, kas tris valandas ruoš specialų maistą bei maitins.

Anot A. Grušo, paprastai būna perinami bent keli kiaušiniai. Kadangi šiemet laukiama tik vieno jauniklio, tai stengiamasi padaryti viską, kad jo gyvenimo sąlygos būtų kuo palankesnės.

„Nors laboratorijoje turime būtiniausią įrangą pingvinų perėjimui, tačiau technikos jų priežiūrai trūksta. Esame dėkingi kompanijai, dovanojusiai ypač reikalingų buities prietaisų, kurie palengvins sudėtingą mažylio globos ir maitinimo procesą. Tikiuosi, tai padės jam sustiprėti ir augti. - sako A. Grušas.

Vos išsiritus pingvinukui, Jūrų muziejus paskelbs viešą konkursą, skirtą išrinkti vardą naujajam gyventojui.


Šiame straipsnyje: pingvinaiJūrų muziejus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių