K. Donelaičio aikštė laukia permainų

Uostamiesčio gyventojai laukia Kristijono Donelaičio aikštės atgimimo. Specialistų teigimu, prieš kurį laiką kilusi mintis atnaujinti šią erdvę nėra pamiršta. Šiuo metu ieškoma idėjų, kaip būtų galima atgaivinti aikštę. Neatmetama, kad permainos palies ir čia augančius senus medžius.

Klaipėdiečius piktina prasta K.Donelaičio aikštės būklė.

Gyventojai širsta, jog vis nesulaukia, kada centrinėje miesto dalyje esančioje aikštėje bus sutvarkyti apkiužę suolai, nusidėvėjusios šiukšlių dėžės, erdvę tamsinantys medžiai.

Jau prieš kurį laiką būta planų iš esmės atnaujinti šią vietą. Prie idėjos įgyvendinimo prisidedantieji tikino, jog užmojai nėra pamiršti ir judama jų įgyvendinimo link.

"Dabar labdaros ir paramos fondo "Žaliuok, mano mieste" puslapyje paskelbtas kraštovaizdžio idėjos konkursas", – paaiškino bendrovės "Klaipėdos želdiniai" direktorius Gediminas Valašinas.

Jo teigimu, pateiktus pasiūlymus ketinama peržiūrėti ir įvertinti po Naujųjų. Tuomet jau uostamiesčio savivaldybei teks spręsti, ką toliau daryti.

G.Valašinas pastebėjo, kad jau kiek anksčiau specialistai yra įvertinę K.Donelaičio aikštės medžius ir nusprendę, kad jų būklė – prasta.

"Galbūt kamienuose ir ne visur matyti, tačiau viršuje yra puvinių, žioji nemažos seno genėjimo žaizdos. Todėl ir buvo siūlyta juos tvarkyti. Po vieną ar kitą šakelę nupjauti jau neužtenka. Kai kurie medžiai yra net pasvirę", – dėstė pašnekovas.

Neatmetama, kad tvarkant aikštę teks pasirūpinti ir čia vešančiais medžiais, mat jie ne tik ligoti ir pavojingi, bet ir smarkiai tamsina aikštę, užgožia paminklą.

"Žiūrėsime, kas ką pasiūlys. Kiek žinau, susidomėjimas yra nemažas. Galbūt ir kils kokių įdomių idėjų", – teigė G.Valašinas.

Tai, kad aikštės būklė nekokia, įžiūrėjo ir Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Anot vedėjos, artimiausiu metu didesnių darbų aikštėje neplanuojama, tačiau erdvėje siekiama palaikyti tvarką – suremontuoti niekdirbių apgadintą suolą, pakeisti suskaldytas šiukšlių dėžes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Uostamiesčio gyventojai laukia Kristijono Donelaičio aikštės

Uostamiesčio gyventojai laukia Kristijono Donelaičio aikštės portretas
- čia tie, kurie sėdi Liepų gatvės pastate?

negaliu patikėti

negaliu patikėti portretas
Tie medžiai Donelaičio aikštėje vienintelė atgaiva šioje miesto vietoje. Šalia judri gatvė, o čia ūksmingi medžiai, vasarą pavėsis, grynesni soras... O žiemą taip ar taip tamsu. Nejaugi valdžia ryšis padaryti tokį kraupų žingsnį ir iškirs medžius.

Kirvis

Kirvis portretas
Bent jau kol kas vykdoma akcija: "Nezaliuok, mano mieste". Greiciau nauji rinkimai...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių