K. Mažeika: „Grigeo Klaipėdos“ tarša buvo organizuojama ilgą laiką

Kartoną gaminančios įmonės „Grigeo Klaipėda“ tarša buvo organizuojama ir planuojama ilgą laiką, sako aplinkos ministras Kęstutis Mažeika. Ministro teigimu, tarša galimai vyko nuo 2012 metų.

Anot jo, teisėsaugos operacija parodė, kad veiksmams „Grigeo Klaipėda“ ruošėsi iš anksto.

„Kaip matome iš paskutinės operacijos, tai buvo gerai pasiruošta ir suplanuota. Galimai nuo 2012 metų vykstanti tarša buvo planuojama iš anksto, tai neatsitiko per vieną naktį, savaitę, ar mėnesį, tai buvo padaryta gerokai anksčiau“, – portalo delfi.lt laidoje „Dėmesio centre“ sakė ministras.

K. Mažeika pažymėjo, kad „Grigeo Klaipėda“ turėjo profesionalų įrengimą – sklendė atsidarydavo vienu mygtuko paspaudimu.

„Nevalytos nuotekos į „Klaipėdos vandenų“ išleistuvą patekdavo paskutinėje stadijoje – kai  aplinkosaugininkai neturėjo jokių galimybių paimti mėginius, atlikti vandens tyrimus“, – sakė ministras.

Galimai nuo 2012 metų vykstanti tarša buvo planuojama iš anksto, tai neatsitiko per vieną naktį, savaitę, ar mėnesį.

Anksčiau trečiadienį K. Mažeika BNS teigė, kad dėl „Grigeo Klaipėdos“ veiksmų aplinkai padaryta žala gali siekti 60 mln. eurų.

Klaipėdos prokurorai antradienį paskelbė pradėję tyrimą dėl taršos Klaipėdoje. Įtariama, kad už tai gali būti atsakinga čia veikianti bendrovė „Grigeo Klaipėda“.

Prokurorų teigimu, įmonė nevalytas nuotekas į Kuršių marias galėjo leisti specialiai tam sumontuotu aplinkvamzdžiu, o žala aplinkai gali siekti „dešimtis milijonų“ eurų.

Pasirodžius informacijai apie įtariamą „Grigeo Klaipėdos“ taršą Kuršių mariose, nuo antradienio įmonės nuotekas valo „Klaipėdos vandenys“.

Antradienį taip pat sustabdyta ir prekyba „Grigeo“ akcijomis biržoje.

Pati „Grigeo Klaipėda“ trečiadienį informavo aplinkosaugininkus, kad nustojo leisti nevalytas nuotekas į Kuršių marias.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na taip.

Na taip. portretas
ji viena 10 metų lakstė ir kaip šv. mergelė pagaliau iškovojo ( t.y. tuo pačiu nuėjo į valdžia ir + savo pr. firmele atidarė?:D) Pats Bukena galvą gydyk

Bukenai ,

Bukenai ,  portretas
Pareigūnai buvo tik todėl , kad tik jie gali daryti kratas , daryti dokumentų poėmius , toks bukas , kad net to nesuvoki ? Kratų negali daryti nei aplinkos ministras nei aplinkosaugininkai ...tu nors nedemonstruok , kad iš vis nieko nesuvoki . O Ligitai ačiū , kad 10 metų nenuleido rankų nors tokie kaip tu bukenos dergi kur gali . Smarvė buvo tokia , kad pareigūnams reikėjo dujokaukių , nieko tu ameba nežinai .

>bukagalvimas

>bukagalvimas portretas
-pats durnas, taigi Grigėją sugavo prokurorai su 20 vnt teisėsaugininku. Ir pagal 1 tuksentojo pranešimą. Nekišk čia savo politiku. Dar pasakik ka šventoji Ligita čia viska apzergė ir stebuklinga padarė
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių