Kaimyninių uostamiesčio savivaldybių vadovai sieks pakartoti sėkmę mero rinkimuose

Kaimyninėse uostamiesčio savivaldybėse – Klaipėdos rajone, Palangoje, Neringoje ir Kretingoje – mero rinkimuose sėkmę pakartoti bandys visi dabartiniai šių savivaldybių vadovai. Su jais konkuruoja ir buvę parlamentarai, ir esami tarybų nariai, ir patyrę politikai, ir naujokai.

Vienintelė moteris

Klaipėdos rajone į mero postą pretenduoja 8 politikai.

Tai – Tautos ir teisingumo sąjungos (centristai, tautininkai) kandidatas, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius 60-metis Sigitas Karbauskas.

Dar vienas pretendentas į Klaipėdos rajono merus – „valstiečių“ atstovas, dabartinis meras 62-ejų Bronius Markauskas.

Į mero postą rajone taikosi ir vienintelė moteris Ligita Liutikienė. 59-erių politikė yra socialdemokratė, dabartinė mero pavaduotoja.

Mero rinkimuose dalyvauja dar du Klaipėdos rajono tarybos nariai – politinio komiteto „Bendrai geriau“ atstovas 64-erių Vaclovas Macijauskas. Dar vienas rajono tarybos narys – Justas Ruškys – Liberalų sąjūdžio atstovas į merus. Jis pats jauniausias pretendentas, siekiantis Klaipėdos rajono mero posto. Politikui yra 32 metai.

Konservatoriai į rajono vadovus iškėlė buvusį katalikų kunigą, dabartinį Dauparų-Kvietinių seniūną Vytautą Tamašauską. 45 metų politikas vedęs ir turi vaikų.

Darbo partijos atstovas į merus Algirdas Virvičius – taip pat politikos naujokas. 63-ejų kandidatas dirba Klaipėdos higienos ir sanitarijos centre Kenkėjų kontrolės skyriaus vadovu.

Na, o Sauliaus Skvernelio vadovaujamos Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ kandidatas, siekiantis Klaipėdos rajono mero posto, yra 63 metų Edmundas Zbarauskas, pretendento anketoje prisistatantis policijos veteranu, buvęs Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkas.

Sąraše – žinomi vardai

Kretingos rajone į mero postą taip pat kandidatuoja 8 pretendentai.

Čia sėkmę antrai kadencijai mėgins pakartoti dabartinis rajono vadovas Antanas Kalnius. 50-metis meras yra politinio komiteto „Kretingos kraštas“ kandidatas.

Liberalų sąjūdis į Kretingos rajono merus iškėlė 42 metų Romualdą Jablonskį.

„Valstiečių“ kandidatė yra 61-erių uostamiesčio Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro direktorė, Klaipėdos universiteto docentė Dalia Martišauskienė.

Konservatorių atstovas į Kretingos rajono vadovus yra 56 metų Dangiras Samalius, dabartinis Kretingos rajono tarybos narys.

Į merus Kretingos rajone pretenduoja ir jauniausia kandidatė, politinio komiteto „Už šviesią Kretingą“ atstovė, advokato padėjėja, 26 metų Justė Stonkutė.

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ kandidatas yra 38-erių Vidmantų seniūnas Rimvydas Šakinis.

Darbo partija kandidate į Kretingos vadovus iškėlė dabartinę rajono savivaldybės administracijos direktorę Jolitą Vaickienę. 52 metų politikė turi nemenkos patirties, ji – 2012–2016 m. kadencijos Seimo narė, buvusi Kretingos rajono mero pavaduotoja, 2009–2011 m. savivaldybės administracijos direktorė.

Socialdemokratų kandidatas į Kretingos rajono merus – 33-ejų Egidijus Viskontas, buvęs žemės ūkio viceministras, 2021–2022 m. Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktorius.

Iš viso Neringos savivaldybėje dėl 18 mandatų konkuruoja 90 kandidatų.

Neringoje – vyriška kompanija

Neringoje kandidatų į merus sąrašas pats trumpiausias, čia į savivaldybės vadovo postą pretenduoja vos keturi politikai.

Trečią kartą pakartoti sėkmę bandys dabartinis Neringos meras Darius Jasaitis, jis šįkart atstovauja Demokratų sąjungai „Vardan Lietuvos“. 49-erių politikas mero poste yra nuo 2013 m.

Liberalų sąjūdis į merus Neringoje kelia advokato padėjėją 30-metį Matą Lasauską.

Neringos savivaldybės tarybos narys, socialdemokratų kandidatas 63 metų Arvydas Mockus irgi siekia Neringos mero posto. Politikas 2012–2016 m. buvo Seimo nariu, o prieš tai – Šiaulių miesto tarybos nariu.

Dar vienas pretendentas į šio kurorto vadovus yra konservatorių kandidatas, dabartinis Neringos savivaldybės tarybos narys Laurynas Vainutis. Politikui – 44-eri.

Iš viso Neringos savivaldybėje dėl 18 mandatų konkuruoja 90 kandidatų.

Tarp kandidatų – trys moterys

Palangoje mero posto irgi siekia 8 politikai. Tarp jų – trys moterys. Palangos miesto tarybos narė, socialdemokratų kandidatė į merus yra 32 metų Svetlana Grigorian.

Jos konkurentė – 2013–2016 m. buvusi švietimo ir mokslo viceministrė, „Laisvės ir teisingumo“ atstovė 70-ies Genoveita Krasauskienė.

Dar viena moteris, siekianti tapti Palangos vadove, yra 38-erių Šventosios seniūnė Veronika Skeberdytė. Ji išsikėlė pati.

„Valstiečių“ kandidatas į Palangos mero postą yra 49 metų Darius Kubilius.

O jo bendrapavardį Joną Kubilių į merus kelia Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“. Šiam politikui – 35 metai.

Lietuvos žaliųjų partija į Palangos merus kelia Dovydą Petrošių, jam – 36-eri.

Lietuvos regionų partijos atstovas į Palangos merus – 60-metis verslininkas Eimutis Židanavičius.

O konservatorių atstovas į merus – dabartinis Palangos vadovas Šarūnas Vaitkus, kuris šiame poste yra jau nuo 2011 m.

47-erių politikas praėjusiuose rinkimuose laimėjo dar pirmajame ture, toli palikęs savo konkurentus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kunigs bus meru

kunigs bus meru portretas
as uz sutanos nesiotaja,tamasauskis bus gers mers,kaip ir kunigs buvo ir viskuon suspejo,bobike paturejo,vaikiuku pridirbo.Visur suspes.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių