Kalėdinės eglės – dovanų

Dituviškiai šiais metais nusprendė ne tik pasipuošti sodų bendrijoje dvi kalėdines egles, bet dar du suaugusius medžius padovanojo kitoms dviem bendruomenėms. Viena eglė iškeliavo į Dreverną, kita – į Venckus.

Kiekvienais metais sodininkai, net neraginami, nusprendžia atsisveikinti su ilgus dešimtmečius jų sklypuose augusiomis žaliaskarėmis, kurios kelia grėsmę pastatams arba elektros tinklų linijoms.

"Tradiciškai puošiame dvi egles. Vieną – vaikai prie Dituvos sodų bendrijos bibliotekos, o kitą puošiame sodų centre, prie sporto aikštyno. Taip sutapo, jog šiais metais dviem eglėmis galėjome pasidalyti su kitomis bendruomenėmis. Labai dažnai privačiuose sklypuose augančios eglės ima siekti elektros laidus, ir žmonės patys prašo jas pašalinti", – tvirtino sodų bendrijos "Dituva" pirmininkas Tadas Vaitkus.

Pasirodo, dituviškiai dar pavasarį apžiūrėjo egles, kurios galėtų pasitarnauti kaip Kalėdų puošmenos.

"Kai kurioms tenka palaukti iki rudens. Jei tai gražus medis, kodėl jo nepanaudoti? Beje, kitos eglės išauga melioracijos kanalų teritorijoje. Jas ir taip privalome šalinti. Anksčiau eglių galima buvo paprašyti girininkijoje, bet šiais laikais tai jau sudėtinga", – pastebėjo T.Vaitkus.

Suaugusių ir didelių medžių šalinimu bet kas neužsiimtų, tad bendrijos darbuotojai, kirsdami aukštą medį, turi gerokai pavargti.

"Soduose – didelė namų koncentracija, trukdo elektros laidai. Erdvės trūksta, tad labai sudėtinga dirbti", – tikino T.Vaitkus.

Vis dėlto šį kartą žaliaskarės saugiai buvo nuleistos ant žemės, sukrautos į specialią techniką ir nuvežtos į Dreverną ir Venckus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių