Kalėdiniai Klaipėdos akcentai džiugins ir toliau

  • Teksto dydis:

Nors kalėdinio laikotarpio šviesos Klaipėdoje užges sausio 8-ąją, keli šventiniai akcentai miestą puoš ir toliau. Pagrindinis žiemos švenčių simbolis – eglutė, atgims kaip Lietuvos nepriklausomybės 100-čio akcentas, Teatro aikštėje liks prekybiniai nameliai, o unikali lėlių paroda – „Pasivaikščiojimas, po stebuklo laukiančią Jeruzalę“ persikels į buv. Šv. Jono bažnyčios vietą, kur ją vėliau papildys svarbiausių krikščioniškų švenčių epizodai.  

Parodą papildys Trijų karalių epizodas

Viso kalėdinio laikotarpio metu, Teatro aikštę puošusi klaipėdietės Aidos Raimondos Pečeliūnienės sukurta paroda – „Pasivaikščiojimas, po stebuklo laukiančią Jeruzalę“, jau šįvakar – sausio 5-ąją, 21 val., pasipildys Trijų karalių scena.

„Praėjus kelioms savaitėms, Betliejuje gimusį kūdikėlį Jėzų aplankė Trys karaliai. Iš tiesų jie nebuvo karaliai, gal tik nuo viduramžių jie taip buvo vadinami todėl, kad atkeliavo iš pasakiškai turtingų Rytų. Iš tiesų Kasparas, Melchioras ir Baltazaras buvo išminčiai, stebėję dangaus kūnų judėjimą. Netikėtai danguje sužibėjusi ryški žvaigždė sudrumstė šių vyrų ramybę, mat pranašystės skelbė, jog tokio šviesulio pasirodymas sutaps su Atpirkėjo atėjimu į žemę. Taigi išminčiai nutarė aplankyti Kūdikį ir išrinkę jam dovanas – aukso, smilkalų ir miros – leidosi į kelionę. Tūkstančius metų auksas, smilkalai ir mira simbolizavo prabangą, priklausančią dievams ir valdovams. Užmarštin nuėjo šimtmečiai, dulkėmis pavirto senovės civilizacijos, bet mira ir smilkalai vis dar yra labiausiai vertinami, prašmatniausi kvepalų komponentai, o auksas – prabangiausia jų pakuotė. Atsiminkime tuos tris vyrus, kurie kūdikiui atnešė dovanų, kai jis gimė. Gerbkime juos. Jų dėka mes gauname dovanas per Kalėdas“, - parodos autorė Aida Raimonda Pečeliūnienė.

Norintys išgirsti unikalų pasakojimą apie Jeruzalę ir pažadėtąją žemę, sausio 6 d., 13 val., kviečiami į paskutinę ekskursiją. „Nuoširdžiai kviečiu nepraleisti paskutinės progos nukeliauti į senąją Jeruzalę, pasižvalgyti jos gatvėse, pasiklausyti nuostabių gidės Monikos Vasylienės pasakojimų – nuoširdžių, gilių ir vaizdingų istorijų apie pažadėtąją žemę“, - VšĮ „Klaipėdos šventės“ kūrybos vadovė Dali Grikšaitė. Bilietus vis dar galima įsigyti www.internetu.lt

Tiesa, jau kitos savaitės pradžioje ekspoziciją iš stiklinio namo perkėlus į laikiną saugojimo vietą, sausio 11–13 d. bus išmontuotas paviljono konstruktyvas. Naujoje vietoje – buvusioje Šv. Jono bažnyčios aikštėje jis atsiras po kelių dienų.

„Viso kalėdinio laikotarpio metu paroda buvo tikru traukos centru ir svarbiu šventiniu akcentu. Bendru sutarimu šis nuostabus darbas ir toliau džiugins klaipėdiečius bei miesto svečius. Nauja, simbolinę reikšmę turinti parodos vieta – Šv. Jono bažnyčios aikštė, su džiaugsmu priimta ir Lietuvos Evangelikų Liuteronų Bažnyčios vyskupo Mindaugas Sabučio“, – VšĮ „Klaipėdos šventės“ kūrybos vadovė Dalia Grikšaitė.

Eglutė virs Lietuvos 100-čio akcentu

Svarbiausius kalėdinius akcentus priglaudusioje Teatro aikštėje, Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus leidimu, iki vasario 21 d. liks prekybiniai nameliai. Iki numatytos datos vyksiančių renginių metu čia vyks prekyba, mugė. Tiesa, keisis namelių dislokacijos vieta - jie persikels į priešingą Teatro aikštės pusę.

Pagrindinis šventinio laikotarpio akcentas – eglutė, Teatro aikštę paliks sausio 10-ąją. Anot kalėdinių renginių organizatoriaus VšĮ „Klaipėdos šventės“, eglutė išvežama tam, kad atgimtų naujam gyvenimui kaip Lietuvos 100-mečio akcentas. Tuo ketina pasirūpinti bendrovė „LITIMBERA“ .


Šiame straipsnyje: Klaipėdaprakartėlėeglutė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Darykit kaip daro Vatikanas

Darykit kaip daro Vatikanas portretas
Lietuva yra katalikiska salis ir eglutes nupuosimai ir visi akcentai susiije su Sv. Kaledu svente ir jos Stebuklais turi buti nupuosti Trieju karaliu diena Sausio 6. Jei savivaldybes tarnautojai atsakingi uz nupuosimus nebezino nupuosimo laiko , siulome pasitikslinti su Vatikanu.

joko

joko portretas
nueikit pasidžiaugti "menais" kurie įkurdinti netoliese. Pasibaisėtinos teplionės ant konteinerių ir kitais metais, ko gero' gaus nemažus pinigus.

Ita

Ita portretas
Aciu uz prakartele ji puiki ,tik gaila kad svenciu metu teatro aiksteje mirtina tyla ,nei sventines muzikeles ,nei nuotaikos tyliai ateinam tyliai iseinam ,
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių