A. Kalnius: Kartenos globos namų pacientą planuojama pervežti į Klaipėdos ligoninę

Kretingos rajono meras Antanas Kalnius pranešė apie dar vienam Kartenos katalikiškos palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės pacientui pakilusią aukštą temperatūrą. Pasak savivaldybės mero, pacientą planuojama pervežti į Klaipėdos universitetinę ligoninę. A. Kalnius taip pat teigė, kad dėl Kartenoje susidariusios situacijos palaikytų sprendimą miestelyje įvesti judėjimo apribojimus.

„Kalbėjome su ten dirbančiu mediku, kuris informavo, kad vienam pacientui pakilo aukšta temperatūra. Kadangi tai yra COVID-19 simptomai, tikriausiai (pacientas – ELTA)  bus vežamas į Klaipėdos universitetinę ligoninę“, – Eltai sakė A. Kalnius.

Pasak Kretingos rajono savivaldybės mero, jau trečiadienio vakarą Kartenos katalikiškoje palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje šiuo metu dirbantį personalą turėtų pakeisti nauja darbuotojų pamaina.

A. Kalnius tikina, kad visomis saugos priemonėmis gydymo ir slaugos įstaiga yra aprūpinta.

„Apsaugos priemonių tikrai esame gavę, nors buvo ir pati savivaldybė pasirūpinusi, apsaugos priemonių nei vienai įstaigai netrūksta. Taip pat šiandien ryte šnekėjau su viceministru gerbiamu A. Šešelgiu ir, žinodami, kad čia gali būti karšta vieta, mes papildomai paprašėme, kad skirtų dar apsaugos priemonių“, – teigė Kretingos rajono savivaldybės meras.

Meras taip pat akcentuoja, kad palaikytų sprendimą Kartenoje įvesti judėjimo apribojimus.

„Aš manyčiau, kad tai būtų geras sprendimas. Nors ne nuo manęs tai priklauso, tam yra Ekstremalių situacijų valdymo komisija, bet, aš manau, kad šiandien tokiam žingsniui pritarčiau“, – savo poziciją išsakė politikas.

ELTA primena, kad trečiadienį Kretingos rajono meras A. Kalnius pranešė apie sudėtingą situaciją Kartenos katalikiškoje palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje. Pasak mero, iš 28 ligoninės pacientų 21 patvirtintas koronavirusas.

Vėliau, trečiadienio popietę, Kretingos rajono meras informavo, kad penkiems šioje įstaigoje dirbantiems asmenims nustatytas koronavirusas.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga trečiadienį informavo, kad nors padėtis nauju koronavirusu židiniu tapusioje Kartenos slaugos ligoninėje yra sudėtinga, bent jau šiandien, sprendžiant iš turimų duomenų, Nemenčinėje taikytos judėjimo apribojimo priemonės miesteliui negresia. Visgi, akcentuoja ministras, jei paaiškėtų, kad koronavirusu užsikrėtę asmenys nesilaikė saviizoliacijos reikalavimų, judėjimo apribojimai Kartenos miestelyje gali būti įvesti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš  portretas
Sakykit ką aš praleidau už ką ta pagarba kur tie žygdarbiai?

ALGIRDAS

ALGIRDAS portretas
LABAI GERBIU KRETINGOS MERĄ.

Jonas

Jonas portretas
Įdomu kas tas viruso nešiotojas gal jis vaikšto po Kretinga ir patiną tą brudą!!!!!!!!!!!!!!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių