Pereiti į pagrindinį turinį

Kam skųsti Klaipėdos valdininkus?

2010-10-06 05:00
Kam skųsti Klaipėdos valdininkus?
Kam skųsti Klaipėdos valdininkus? / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Uostamiesčio savivaldybėje paslaptingai dingo administracijos tarnybinės etikos komisija, kuri prižiūrėjo, kad valdininkai mandagiai bendrautų su interesantais.

„Pirmą kartą girdžiu, kad tokia komisija buvo ir kad ji yra reikalinga“, – stebėjosi savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Viačeslavas Karmanovas.

Tokia komisija buvo suburta, kai savivaldybės administracijai vadovavo dabartinė vicemerė Judita Simonavičiūtė.

Komisijai, kuri vertindavo valdininkų etiką, vadovavo direktorės pavaduotojas Valerijus Kuznecovas.

Tačiau pasikeitus valdžiai, išnyko ir etikos komisija. Jos pastaruoju metu pasigedo miesto tarybos narys Naglis Puteikis.

Jis pageidavo, kad būtų nagrinėjamas Sveikatos apsaugos skyriaus vyriausiosios inspektorės Ninos Gendvilienės elgesys.

Politiko nemalonę valdininkė užsitraukė dėl viešo atsakymo žmonėms, kurie skundėsi, jog kenčia nuo bendrovės „Perdanga“ keliamo triukšmo.

„Tada erzina net vaikų keliamas triukšmas. Turbūt ir žvirbliai erzintų, bet nėra kaip pasiskųsti. Jei yra padidinta jautra triukšmui, aš, kaip gydytoja, manyčiau, kad reikėtų gerti B grupės vitaminus – čia nervų sistemos išsekimas“, – žmonėms „receptą“ žiniasklaidoje pateikė N.Gendvilienė.

„Toks valdininkės atsakymas yra tikras pasityčiojimas. Jos elgesys turėtų būti įvertintas ir ji turi būti nubausta, bet, deja, nėra komisijos, kuri prižiūrėtų valdininkų etiką“, – apgailestavo N.Puteikis.

Tačiau savivaldybės administracijos direktorius Aloyzas Každailevičius neįžvelgė jokios problemos.

„Tokios komisijos nėra ir reikėtų pagalvoti, ar ji reikalinga. Valstybės tarnybos įstatyme aiškiai parašyta, kaip tiriami ir vertinami darbuotojų padaryti nusižengimai. Atsiverskite ir pasiskaitykite“, – rekomendavo direktorius.

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos Tarnybinės etikos normų pažeidimų tyrimo skyriaus patarėja Agnė Karalienė teigė, jog savivaldybės administracijos tarnybinės etikos komisija nėra privaloma.

„Jei valdininkas padaro pažeidimą ar dėl jo elgesio gaunamas skundas, pradedamas tarnybinės veiklos patikrinimas. Geriausia, kai tarnautojo elgesį tiriančioje komisijoje dalyvautų ir specialistai iš kitų įstaigų“, – teigė A.Karalienė.

A.Každailevičius tvirtino, jog kasmet vidutiniškai sulaukiama trijų skundų dėl valdininkų elgesio, kad jie nemandagiai aptarnavo žmones.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų