Kam užkliuvo ukrainiečių dovana?

Klaipėdoje gyvenantys ukrainiečiai pernai birželį padovanojo miestui liepaičių, kurios turėtų ilgus metus džiuginti miestiečius už jų svetingumą karo pabėgėliams. Medžiai prigijo, o akcijos iniciatoriai pastatė atminimo lentą, tačiau jau netrukus bloga linkintieji ją apmėtė akmenimis.

Akcijos sumanytoja Jelena Ušakova pasakojo, kad iniciatyvos Sąjūdžio parke pasodinti šešias liepas ėmėsi dėl klaipėdiečių parodytos šilumos.

"Tikimės, kad praeis metai ir šios liepos užaugs didelės. Liepos laikomos apsaugos medžiais, jos saugo nuo saulės, suteikia jėgų. Žmonės po liepomis pasėdėję jausdavo jėgų antplūdį. Liepos lapai primena širdies formą. Tai mūsų širdys, kurios plaka čia. Mums čia gerai, bet mūsų širdis traukia į namus", – kalbėjo J. Ušakova.

Tačiau akcijos sumanytoja itin nustebo aptikusi, kad naujai pastatyta atminimo lenta jau yra apgadinta.

"Gali būti, kad vaikai akmenukais apmėtė. Takeliai išgrįsti akmenėliais. Aš nepykstu, bet vis tiek nemalonu", – pripažino moteris.

Niekas nežino, ar tokiu būdu pagiežos neliejo kai kurie uostamiesčio rusakalbiai, kurių požiūris į Ukrainoje vykstantį karą yra kardinaliai priešingas nei beveik viso pasaulio nuomonė.

Prijaučiantieji Kremliui ir jo į Ukrainą pasiųstiems žudikams dažnai lieja pyktį ukrainiečių atžvilgiu internete. Tad gali būti, kad tokiems galėjo užkliūti ir liepaitės.

"Tokia nedidelė šalis Lietuva, bet taip padeda Ukrainai. Aš dėkoju visa širdimi Lietuvai už jos paramą mums. Viliuosi, kad šis karas baigsis", – sakė ukrainietė.

Moteris pripažino, kad Klaipėdoje ji pirmą kartą Kalėdas šventė gruodį.

"Ukrainiečiai šįsyk net Kalėdas šventė taip, kaip visa Europa ir kitos pasaulio šalys. Nebenorime švęsti šių švenčių kartu su Rusija. Kiti ukrainiečiai švęs dvi šventes – Kalėdas minės gruodį ir sausį", – tikino J. Ušakova.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O \\\\\.../////

O   \\\\\...///// portretas
ne vandalai P.Cvirkos paminklą,Marcinkevičių,karių kapus nusiaubė ir aibę kitų šunybių pri'vandalino.___O ukropai,lai pas save lentas statisi,nieks jų čia neprašo.

To KAI KAS DAR NEPAMIRŠO....

To KAI KAS DAR NEPAMIRŠO.... portretas
Pidoraška, ne ten pataikei. Varyk rasineti i Komsomolskaja pravda, varnike.

Ir vel kacapai vatnikai

Ir vel kacapai vatnikai portretas
Visiems aisku kam uzkliuvo. Vatnikams kacapams.
VISI KOMENTARAI 38

Galerijos

Daugiau straipsnių